EVERLAST, DAYO, JEREMY? и ODD CREW без слънцезащита

everlast kavaci

EVERLAST, DAYO, JEREMY? и ODD CREW без слънцезащита

Интензивният културен календар на южното Черноморие е изпълнен с най-различни събития от всякакъв характер. Последната вечер на месец юли не правеше изключение. Може би най-очакваното в тази вечер бе съвместно организираното от „Строежа“ и клуб „Алкохол“ събитие на къмпинг „Каваци“. Там на една сцена трябваше да се представят не една, а цели четири музикални формации. Така се и случи.

автор: Ивайло Трифонов

снимки: Божидар Лазов

Вратите отвориха малко след 19:00 ч. Организацията на влизането беше изрядна и нямаше никакви затруднения с достъпа до мястото, като това в никакъв случай не означава неглижирани мерки за сигурност. Под лъчите на вече залязващото слънце феновете на хубавата музика постепенно се събираха на обособеното за целта концертно пространство на плажа пред клуб „Алкохол“.

DAYOВ 19:30 ч. първи на сцената се качиха момчетата от DAYO. Групата, комбинираща хип-хоп бийтове и живи инструменти за мнозина се оказа една от приятните изненади на вечерта. Момчетата не щадяха сили в представянето на творчеството си пред пристигналите първи фенове и определено впечатли. Макар в момента да не са сред най-популярните имена на музикалната сцена, ако продължават в същия дух, няма да е далеч моментът, в който ще бъдат сред най-известните в бранша. Комбинацията на съвременни бийтове с класически инструменти определено впечатли и даде обещаващо начало на събитието.

JeremyОколо 20:30 ч. започна сетът на JEREMY?. Въпреки сравнително кратката си история, рок групата има стабилна фен агитка и уверено върви към все по-високи върхове. Момчетата оправдаха очакванията и отговориха на високо поставената от самите тях летва. Програмата им включваше както вече познати на публиката композиции, така и нов материал. Съчетавайки динамика и баладичност в подбора на изпълненията, JEREMY? вдъхновиха постепенно увеличаващото се множество и продължиха тенденцията, започната от DAYO. А именно – хубава музика и добро настроение.

ODD CREWКъм 21:30 ч. дойде ред и на последните за вечерта родни изпълнители, а именно – ODD CREW. Създадената преди точно 17 години (на 1 август 1998) метъл формация представи един по-различен прочит на творбите си, тъй като сетът им бе изцяло акустичен. Това обаче съвсем не значеше разочароващо или слабо представяне. Групата напълно отговори на очакванията – предложи професионално шоу, отговарящо на всички изисквания за качествен концерт. Фронтменът Васил Райков интензивно контактуваше с публиката, а неговото и на колегите му представяне бяха на изключително ниво. Бандата запозна публиката както с акустични версии на познати парчета, така и с нов материал, а също и с някои интересни интерпретации на хитове като “Walk” на Pantera и музикалната тема от „Пинко Розовата пантера“.

everlastТочно по график, в 22:45 ч. под светлините на прожекторите и под възгласите на събралата се пред сцената публика се появи Everlast. Роденият в щата Ню Йорк изпълнител бе придружаван единствено от китарата си, както и от свой колега, отговарящ за клавирните партии. 45-годишният артист свири малко повече от час и петнайсет минути. В това време той успя да зарадва феновете си както с най-известните си парчета, като “What It’s Like”,“Put Your Lights On”, “White Trash Beautiful”, “The Stone In My Hand”, така и с някои не толкова популярни, но също толкова качествени. Като цяло, представянето на носителя на „Грами“ беше на много високо ниво и някой трудно би повярвал, че зад чутото стояха едва двама души. Вокалистът на House of Pain контактуваше с публиката между отделните песни, а по време на втората част от сета си дори свали своите слънчеви очила, сякаш за да затвърди сближаването с радостната тълпа.

https://www.youtube.com/watch?v=LYbUBcflGx4