Whispering Sons (post-punk/ dark wave) live in Sofia 23 Nov

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Whispering Sons (post-punk/ dark wave) live in Sofia 23 Nov

Белгийската дарк пост-пънк формация WHISPERING SONS ще гостува в София в края на 2019 г. Концертът ще се проведе в съботата на 23 ноември в клуб Mixtape 5. 

Знаем, че в България рядко се наслаждаваме на пост-пънк концерти, така че от Wrong Fest и Neu Events направихме всичко възможно този път да не бъдем пропуснати и да гледаме и слушаме първокласен и качествен дарк уейв/ готик/ пост-пънк от новото поколение.


Whispering Sons към момента са жители на Брюксел. Вдъхновена от динамиката на големия град, тяхната музика е интровертно чувствителна и задвижвана от страховития им звук с характерното за 80-те години готическо дарк уейв звучене. Изпълненията им на живо са енергични и неспокойни, но винаги остават сурови и искрени, а дълбокият глас на певицата Fenne Kuppens истински допълва цялостната мрачна атмосфера, в която групата те вкарва.

След като през 2016 Whispering Sons печелят един от най-престижните национални конкурси в Белгия Humo’s Rock Rally, групата започва много активно да прави турнета и да свири на едни от най-големите и интересни музикални фестивали в Западна Европа като Wave-Gotik Treffen, W-Fest, Rock Werchter, Sziget, Mad Cool, Grauzone, където печелят популярност като отличаващи се представители на най-новата (трета вълна) на post-punk revival сцената.

След достигналият култов статус едноименен дебютен им албум „Whispering Sons” 2014, издаден от тях, бандата реализира няколко знакови ЕP-та и сингли и през 2018 пълнометражния албум ‘Image‘, с който заема водещо място в актуалните ранглисти на стила.


Билетите ще бъдат пуснати съвсем скоро в мрежата на www.bilet.bg; както и в The Wrong Bar & На Тъмно.

ноември 23 2019

Details

Date: ноември 23, 2019
Time: 20:00 - 23:00
Cost: 15лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/825881791128311/

Venue

Mixtape5

пл. България 1
Sofia, 1414 Bulgaria

+ Google Map

Visit Venue Website