The Underground Youth (DE) and The Black Swells in Sofia

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

The Underground Youth (DE) and The Black Swells in Sofia

Меланхоличните The Underground Youth гостуват в България в подкрепа на новия си албум. След като през 2017 г. издадоха хипнотичния “What kind of Dystopian Hellhole is this?”, те ще завърнат в България с деветия си албум “Montage images of lust and fear”.

Датата на концерта на The Underground Youth в София е 23.05.2019 г. Той е част от турнето в подкрепа на албума “Montage Images of Lust and Fear”, който ще излезе на 29.03.2019 г. Концертът ще се проведе в клуб Mixtape 5 b-side, като билети за събитието ще могат да бъдат намерени в мрежата на Bilet.bg. Местен съпорт на концерта ще бъдат софийските The Black Swells, а организатори са Wrong Fest.


Кои са The Underground Youth?

The Underground Youth са банда, която е от родом от Манчестър, Англия, но в момента се намира в световната столица на авангарда – Берлин. Те са създадени през 2008 от съня на Craig Dyer, който години наред изпълнява музика, която е известна под името на The Underground Youth, напълно сам. След като музикалният контекст на времето се изменя и различни DIY артисти от psychedelic/post-punk сцената започват да привличат внимание, Dyer подписва с музикалния лейбъл FUZZ CLUB, което и стартира набирането на членове за живите изпълнения на The Underground Youth.

Текущият състав на бандата включва Max James, Leonard Kaage и жената на Craig Dyer – Olya.


The Black Swells са създадени през 2014 г. в София, а в музиката им има оттенъци от психиделията, нойз-рока и пост-пънка. Те вече имат два проекта зад гърба си – Dead Lovers Club EР (2015) и албума Quiet Life (2017), a през 2018 г. излезе първото им видео – към инструментала Viper. Свирили са с групи като A Place to Bury Strangers и The Shivas, както и в Турция, Гърция, Македония и Румъния. Част от членовете присъстват и в други обещаващи групи като Doesn’t Frogs и Van Cock. За The Black Swells се говори, че са една от най-бордейските банди на Балканите.

май 23 2019

Details

Date: май 23, 2019
Time: 08:00 - 17:00
Cost: 20лв.-30лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/415254572349199/

Venue

„Mixtape 5“

Bulgaria Blvd. 1, underpass “Gallery”
Sofia, 1142 Bulgaria

+ Google Map