The Comet Is Coming [UK] + ::PISTAMASHINA:: Live In Sofia | 12/05/2023

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

The Comet Is Coming [UK] + ::PISTAMASHINA:: Live In Sofia | 12/05/2023

Концертът на годината? Абсолютно. The Comet Is Coming + PISTAMASHINA.
На 12 май, петък, от сцената на “София лайв клуб” отваряме интергалактически портал с една от най-значимите, оригинални и танцувални групи ДНЕС, покорила големите фестивали Гластонбъри и Лолапалуза. The Comet Is Coming, водени от най-голямото име на новата лондонска джаз сцена – сакс-виртуоза Шабака Хъчингс – се завръщат в София след близо 7 години с нов албум и музика, покоряваща астрала. Джаз, космо-афробийт, електроника, фънк психеделия, денсхол и спейс рок. Звукът на бъдещето, днес.
След почти три години и няколко Ковид-вълни, само преди четири месеца излезе и най-новата колекция от звездни химни на магическото трио – записаният за четири дни в Real World Studios на Питър Гейбриъл опус Hyper-Dimensional Expansion Beam. Какво ни предлага той? Отваряне на нов старгейт за пътешествие в неоткрито досега измерение, движено от експлозивен междустилов коктейл, този път с добавен денсхол, плюс любимите напоследък флейти на Шабака. Брилянтна, смела и нечувана досега продукция, дело на Даналог, както и мерен в светлинни нотни трайности грохот от машината Бетамакс (двамата гостуваха през юни м.г. като Soccer96, отново по покана на Stretch и Alarma Punk Jazz). Новият албум ще бъде и в центъра на сетлиста във вечерта на 12 май: не очаквайте нищо по-малко от музика, спусната директно от душата на Вселената, изсвирена безкомпромисно на ръба на физическия предел и решена на всичко, за да получи своя достоен отговор на дансинга.
Stretch и Alarma Punk Jazz постигат отдавнашната мечта на Меломаните от Последните дни да доведат отново в София едно от най-значимите имена не само на лондонската нео-джаз сцена, а и в глобален мащаб. След като в последната година и половина чухме и се насладихме на Теон Крос, Челси Кармайкъл, Soccer96, The Brother Moves On и Джошуа Айдехен – до един гравитиращи около него – ред е да се поклоним и на Крал Шабака и неговата комета. Или поне да потанцуваме бясно.
Не пропускайте едно от най-горещите събития в музикалния живот на столицата. Очаквайте още новини за специалните гости на вечерта и подгряващото събитие скоро.
БИЛЕТИ от epaygo.bg и в мрежата на EasyPay.

май 12 2023

Details

Date: май 12, 2023
Time: 21:00 - 23:30
Cost: 40лв.
Събитие Tags:, , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/714900530144380/

Venue

Sofia Live Club

София, Bulgaria

+ Google Map