T.E.F.T. ALBUM PROMO – [email protected] Sofia Live Club

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

T.E.F.T. ALBUM PROMO – [email protected] Sofia Live Club

Най-новото попълнение в голямото брас семейство The essential FUNK trombone представя своя първи авторски албум, на 27 март, от 20:00, в Sofia Live Club.

В името на бандата се крие и музикалната концепция, която следват нейните членове. ESSENTIAL” означава основен, съществен. В тази програма те разглеждат основите на фънк музиката и пресъздаването ѝ в най-чист инструментален вариант. Вокалните партии са силно ограничени и представляват по-скоро напеви и подвиквания.


Силни индивидуалисти, с различни творчески търсения, членовете на групата се обединяват от любовта си към класическия фънк, с неговата отворена импровизационна форма и ни показват как трябва да звучи той – синкопирани ритми, плътен бас, остра като бръснач китара, ритъм с леко ориенталски привкус и арогантен тромбон, а за малко повече разкош и нежен саксофон.

За времето на създаването си групата успява да покори родните сцени в рамките на КАПАНА фест, WRONG фест и NEW MUSIC NOW, плени милиони китайски фънк любители в рамките на 13-ия Международен фестивал на младежките изкуства в Пекин и на Деветото издание на Qintai Music Festival, а също така натрупа зловещо количество авторски репертоар.


Благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ първият им албум е вече факт и можете да го чуете на живо, в края на март. За да продължите да се наслаждавате на музиката им и след лайфа, бандата е решила достъпът до концерта да е срещу закупен диск. BUY CD, GET FREE CONCERT PASS.
Предварителните продажби вече са пуснати в платформата на URBO.


The essential FUNK trombone е в състав:

Велислав Стоянов – тромбон

Иван Йорданов – саксофон

Александър Васев – кийборд

Димитър Благоев – китара

Даниеле Феббо – бас китара

Виктор Викторов – ударни

Вили Стоянов за създаването на бандата и за раждането на албума T.E.F.T.:
„The essential FUNK trombone е идея, която се върти в главата ми от много дълго време. Появява се, изчезва, после отново напомня за себе си, ангажиментите обаче не ми позволяваха да и обърна нужното внимание, и така си отлетя едно сериозно количество време, но явно не и е бил момента 
След това ни застигна първият локдаун и нещата се наредиха от само себе си…
На първа среща с пичовете вече имахме няколко авторски парчета, на всяка следваща някой от нас се появяваше с ново парче. Цареше обща творческа енергия и дух, каквито не съм усещал от адски много време. За броени седмици натрупахме авторски репертоар достатъчен за два албума.
Тук е моментът да благодаря за доверието на Михаил Йосифов, Ангел Заберски, Веселин Веселинов-Еко, Милен Кукошаров и Момчил Косев, които ни предоставиха техни авторски композиции, които да включим в репертоара на бандата 
Веднага след като ограничителните мерки отпаднаха, за по-малко от месец успяхме да представим репертоара си в рамките на няколко СМЕЛИ фестивала – КАПАНА, Wrong Fest и в Menthol club.
Участвахме дистанционно в ДВА от най-големите музикални фестивали в КИТАЙ  
Авторската ни музика е звучала пред МИЛИОННА ПУБЛИКА 
Дойде второто затваряне, получихме така нужната финансова подкрепа от Национален фонд „Култура“ и веднага влязохме в студио. Безкрайно съм развълнуван. Успяхме да оползотворим тези месеци по възможно най-добрия навин. Колкото и нескромно да звучи албумът е смазващ и нямам никакво търпение да го представим на живо.
Благодаря ви, ГОСПОДА, за доверието, за енергията и за възможността да реализирам тази отдавнашна моя мечта 

март 27 2021

Details

Date: март 27, 2021
Time: 20:00 - 23:00
Cost: 15BGN ALBUM
Събитие Tags:, , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/738294856846195/?active_tab=about

Venue

София, Bulgaria

+ Google Map