СРЪБСКИЯТ НЮ ДЖАЗ КВАРТЕТ EYOT ЧЕСТВА 15 ГОДИНИ С КОНЦЕРТ В СОФИЯ

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

СРЪБСКИЯТ НЮ ДЖАЗ КВАРТЕТ EYOT ЧЕСТВА 15 ГОДИНИ С КОНЦЕРТ В СОФИЯ

30 ноември 2023 (четвъртък) – 21:00ч. – клуб „Сингълс“ (НДК, вход А4)

Wrong Fest & Alarma Punk Jazz представят „EYOT – Live in Sofia“ в последния ден на ноември!

Ето, че неусетно изминаха 5 години от последното гостуване на EYOT в България (това беше на общия 10-и рожден ден на групата и на „Аларма Пънк Джаз“ през ноември 2018г.)… Междувременно през лятото на 2019г. квартетът изнесе и един по-специален концерт за нашенска публика в двора на Народния музей в Панчево (Сърбия, Войводина) в рамките на Wrong Fest

Пианистът и създател на EYOT Деян Илиич свири дори в „Сингълс“ през юни 2022г., представяйки соловия си албум „DYAD III“ (със специален гост Милош Войводич от EYOT на барабаните на няколко от парчетата).

Междувременно излезе и албумът на EYOT 557799 ( все още непредставян концертно у нас) – за легендарния американски лейбъл Ropeadope Records, с който свързваме имената на световни артисти като Крисчън Скот аТунде Аджуа, Яз Ахмед, Snarky Puppy, Чарли Хънтър, Еди Палмери, a и нови артисти като Мтунзи Мвубу (от The Brother Moves On и Shabaka & The Ancestors), чийто дебютен солов албум бе издаден от Ropeadope миналата година.

…а в момента EYOT подготвят и албум с концертни записи от различни страни и различни години за немския лейбъл Neuklang, като само преди няколко дни излезе и дебютният сингъл от албума – концертната версия на пиесата Drifters – запис от фестивала „Джаз край Вардара“, организиран от лейбъла PMG Jazz в камерната зала на Македонската филхармония в Скопие през есента на 2022г.

 Освен безспорен феномен в европейския джаз от последното десетилетие и половина, освен група, забелязана от светила като Джим Бар от Get The Blessing  и Portishead (продуцент на два от албумите на EYOT) и Стив Албини (който записа четвъртия им албум „Innate“ в студиото си Electrical Audio в Чикаго), квартетът от Ниш определено е и една от любимите групи на публиката на и на Wrong Fest, и на „Аларма Пънк Джаз“.

В София пристигат в оригинален състав – Деян Илиич (пиано), Сладжан Миленович (електрическа китара), Марко Стоилкович (бас) и Милош Войводич (барабани) за камерен концерт за 180 човека в „Сингълс“, така че – вземете своя билет навреме, защото местата ще се изчерпят много бързо.

БИЛЕТИ има в онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. В момента са по 25 лв, а на входа на клуба в деня на концерта, ако има останали, ще са по 30 лв.

ноември 30 2023

Details

Date: ноември 30, 2023
Time: 21:00 - 23:30
Cost: 25лв.-30лв.
Събитие Tags:, , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/359028049987867

Venue

singles

Бул. България 1, НДК, вход А4 (дясно) 1463 Sofia,
София, Bulgaria

+ Google Map