ПРАЗНУВАМЕ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ С ТРАДИЦИОННИ ТЪПАНИ И ГАЙДИ

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

ПРАЗНУВАМЕ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ С ТРАДИЦИОННИ ТЪПАНИ И ГАЙДИ

Истинско клубно предизвикателство предстои на сцената в Sofia Live Club. „ТЪПАНИ и ГАЙДИ“ гостуват на клубната сцена със специален празничен концерт!

На 3 март отбелязваме Националния празник на България. С гордост ще празнуваме заедно, а именно с национални ритми и приповдигнато настроение. Българска народна музика ще ехти в мартенската вечер в SOFIA LIVE CLUB.

Под звуците на традиционни родопски ритми от тържествени тъпани и гайди ще отбележим 140 години от Освобождението на страната ни от османско робство. Музика от дълбините на родопския фолклор ще звучи от сцената на най-добрия клуб за жива музика у нас. Преплитане на оригинални, автентични, цветни мелодии ще допринесат за магията в празничната вечер, а вокалът на народната певица Валентина Добрева ще ни отведе в дебрите на Родопа.

ТЪПАНИ и ГАЙДИ“ съществуват от 2011 година. Родопският звук е заложен в основата на звученето, но е преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон. В групата се срещат традиционни първобитни инструменти от три различни континента. Австралийското диджериду – най древният духов инструмент в света. Кахонът е древен ударен инструмент, роден в Южна Америка, Перу. Каба Гайдата е един от първите дървени духови инструменти, възникнали на Балканите. Музикантите стоящи зад проекта са: Валентина Добрева- вокал, Лазар Кермедчиев – каба гайда, Григор Лалов- каба гайда, Росен Росенов – каба гайда, Костадин Канев- каба гайда, Петър Йорданов (Бъни)- кахон и Георги Маринов Хорхе – диджериду.

Всички тези инструменти, плюс невероятният глас на Валентина, ще отнесат публиката през девет планини в десета.

БИЛЕТИ: в мрежата на eventim.bg на цена 10 лева, на място в деня на концерта 15 лева.

март 03 2018

Details

Date: март 3, 2018
Time: 22:00
Cost: 10лв.-15лв.
Събитие Tags:
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/362576090883863/

Venue

Sofia Live Club

София, Bulgaria

+ Google Map