MINI ART FEST 7

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

MINI ART FEST 7

Mини Арт Фест 7, София 16-26 юни 2017 г.

ГАЛА СПЕКТАКЛИ на 18 и 24 юни в Маймунарника, Борисова градина – 20 ч.

бул. Витоша – улични представления от 11 до 21 ч.

Добре дошли на 7-то издание на Мини Арт Фест – фестивал за съвременен цирк!

Каним Ви на Гала спектаклите на 18 и 24 юни в Маймунарника, Борисова градина.

18 юни – Гала откриване, ШОУ с антракт, начало 20 ч.

24 юни – Гала спектакъл и връчване на наградата „Златна мравка” за най-добър цирков спектакъл.

Жури на МАФ7 – Алин и Стефан Плачкови, Теодор Борисов, Галина Риом-Ройбек, Луиза Душкова и Гео Калев

 17 сценични акта съвременен цирк на една сцена.

Уличните спектакли на бул. Витоша от 16-26 юни 2017.

Международна циркова програма от 10 представления от Европа и Южна Америка.

Очаквайте да се посмеете, забавлявате, да видите нечовешките възможности на артистите. Споделете  радостта си с цялото семейство – съвременен цирк на световно ниво в Борисовата градина. 

Запишете се на уъркшоп за жонглиране и баланс, опитайте да карате колело на една гума. Съвременния цирк дава неограничени възможности за развитие на тялото и ума. Насладете се!

УЧАСТВАТ:

Хосе и Дани

 

Хосе и Дани, Аржентина/Испания – въздушна акробатика

Световно ниво на изпълнение. Комуникацията между мъжа и жената, разминаването, надпреварата, конкуренцията и гонидбата са асоциации които се пораздат от това прекрасно изпълнение.

Прекрасен спектакъл на 8 м височина във въздуха. Спира дъха, дава отговори. Носители на сребърен медал от най-престижния фестивал за съвременен ЦИРК ДЕ ДЕМАН, Париж 2017 г.

Стефан Плачков, България – участвал в Цирк Дю Солей. Печели наградата на публиката на фестивала на модерните изкуства в  гр. Иер, Франция.

Поканен е за частно представление от папа Йоан Павел II, има световен рекорд на Гинес за баланс върху стълба.  Той и съпругата му Алин са едни от най-успешните български циркови артисти.

Гилермо Леон, Мексико/Холания –  „ЗАПОМНИ“ е моно спектакъл представя конфликт  със спомените от детството, свои страхове и несигурност. Цирковият танц  докосва трудни теми като лудостта и самота по безгрижен и понякога абсурден начин. Не забравяйте, не е типичен цирк. Шоуто е покана за усещане на вътрешния свят на този герой.

Кара де Папа, Венецуела – Страстта му е да пръска усмивки и радва хората. Ще го видиш на бул. Витоша и познаете по куфара и жирафа. Той ще покаже на какво е способна Венецуела.

„La Belle Folie“,  ФРАНЦИЯ – артисти: Celsius & Tulipan,

Двама леко луди клоуни с музикални инструменти, велосипеди, странни предмети и изненадващи идеи дават живот на представлението „La Belle Folie“. Включването на публиката в представлението е в много форми, получава се великолепно шоу. Едно забавно развлечение, управлявано от талантливи импровизатори.

Сунива

 

Сунива, Дания –  завършва „Съвременен цирк“ в АФУК  (Академия за съвременен цирк) Копенхаген, Дания през 2010 г. оттогава обръща света си с главата надолу за стотици часове. През 2016 г. завършва Университета по изкуства в Стокхолм, където получава и престижната  стипендия за съвременен цирк – Sophie Hulthén Circus Grant 2016.В момента тя работи с цирковата компания  Östgotateatern в Швеция , както и в шоуто„ Bosch Dreams”създадено от The 7 Fingers една от най-реномираните компании за съвременен цирк в Европа.

Ернес Магнифико, UK –   е  симпатичен герой,  каскадьор, прави рали с кола с дистанционно, ще се смеете до полуда. Смешен, спонтанен и уникален, той е абсолютен професионалист и чаровник. Няма да забравите неговите каскади, както и игривите му мустаци.

Катай Сантос, Венецуела –  спираща дъха акробатика на столове, рискови изпълнения с китайски вази. Артист последовател на кубинската и китайска циркови школи.

УМАМИ

 

УМАМИ, Испания – танцов театър от Мадрид. УМАМИ е японска дума, която означава „приятен вкус“ и е един от 5-те основни вкуса заедно със  сладко, кисел, горчив и солен. UMAMI е основана 2013 г.  от  Густаво Хойос (Испания) и Джером Леперлие (Франция) Bboying (Breakdance) танцьори с богат опит в Мадрид. Тяхната  цел е да превръщат улиците и площадите  в сцени. Забавен и смешен спектакъл за всички възрасти.

Герасим Дишлиев, България/ Франция – Мим театър

Герасим Дишлиев е театрален и кино актьор. Той е специалист в областта на физическия театър и в изкуството на мима. Учи във ВИТИЗ (1991-93), а през 1993 г. е приет в Международната школа по пантомима и мимодрама на Марсел Марсо в Париж. Веднага след дипломирането си през 1996 г. Герасим е поканен от Марсел Марсо да заеме поста на личен педагогически асистент на маестрото и преподавател в школата му. Работи в училището 10 години – до закриването. Същевременно с това снима филми и множество реклами, играе в оперни постановки, циркови спектакли, свободни пърформанси. Широко развит артист, чието специфично лице и телесни умения го правят лесно „преносим“ навсякъде.

В кариерата си Герасим е партнирал на Марсел Марсо, Магали Ноел, Жерар Депардийо, Моника Белучи,

Мари Трентиниян, Тиери Лермит, Оливие Гурме. Играл е в постановки на Марсел Марсо, Костантино Раймонди, Емануел Вака, Жан-Пол Скарпита и Мадона Булионе, във филми на Бертран Таверние, Пиер Жоливе и Коста Гаврас.

Димитър Германов, България –  „Корените на небето“ , Среща между лекота и гравитацията, между звук и мълчание, между вдишване и издишване  Погледни ме там и ще видим къде корените на небето натопиха крилата си в безбройните ни души. „Корените на небето“ съчетава съвременен танц и жонглиране с топки.

Теодор Борисов, България/Италия или Grande Lupo Bulgaro представя марионетния спектакъл „ОЩЕ”  за деца и възрастни –  осем мини истории от живота, осем подаръка, осем идеи. Гледайте ОЩЕ с цялото си семейство, преживейте заедно този прекрасен марионетен спектакъл идващ от Италия. Маестро  Grande Lupo  е един от  от журито на МАФ, един от създателите на Мини Арт Фест, както и на Първия африкански цирков фестивал в Адис Абеба, Етиопия заедно с Гео Калев и Цирк Панико. Артист – марионетист носител на престижната награда за уличен театър  в Италия Catena di Zampano през  2013 г. Преподавател по микро драматургия и театър на марионетката в университета в Венеция и Алма Матер в Болоня.

Цирк де ла Люлин, България –Цирк Де Ла Люлин е интерактивен екип от млади циркови артисти с иновативни и класически умения в сферата на цирковото изкуство.Представят Светлинно Шоу и детското представление: Поко Льоко.

Галина Риом-Ройбек, Дания – световен шампион по унисайкъл (Монреал 2014). Тя демонстрира 15 трика с унисайкул, което освен в цирка може да се използва и за транспорт всеки ден.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Програма „Култура” на Столична община,

Посолство на Франция и Френския Институт в София, Посолство на Испания и Институт Сервантес в София, София 2018.