Мини Арт Фест 11 #ClimateOfChange

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Мини Арт Фест 11 #ClimateOfChange

Първата спирка на общоевропейското турне за климата на артистите от Цирк „MagdaClan“ е в София, като част от програмата на Мини Арт Фест 11, който се провежда на 23, 24 и 25 юли 2021 г. на паркинга пред стадион „Академик“, срещу парк „Гео Милев“. Входът е свободен!

Седем циркови артисти, акробати, четирима музиканти, впечатляващ декор и сцена, и много истории за разказване. Това са само част от цифрите, описващи съвременния цирков спектакъл на открито „WeLand“, който ще нахлуе в 10 европейски града това лято, като част от #ClimateOfChange – комуникационна кампания на италианската организация WeWorld и още 15 европейски партньори, целяща да информира младите хора за връзката между промените в климата и климатичната миграция.

У нас събитието се организира под шапката на 11-ото издание на Мини Арт Фест, като сили обединяват фондация „ЕкоОбщност“ и фондация „Мини Арт“ , за да създадат една магия от изкуство и мотивиращи послания за нашата роля в опазването на природата. На 23, 24 и 25 юли на паркинга пред стадион „Академик“ в София ще имате възможност да посетите циркови работилници, множество спектакли и арт инсталации, а акцентът на програмата е на 24 и 25 юли от 20:00 часа със спектакъла „WeLand“ на Цирк „MagdaClan“ от Италия. Входът за всички дейности и спектакли е безплатен.

„WeLand“ e съвременен цирк, въздушна акробатика и музика на живо на преносима мащабна сцена, част от сценографията на спектакъла. Основното послание е климатичната промяна и образът на цялото човешко население, страдащите от бедствия, наводнения, топене на ледовете, опустиняване и пожари. Спектакълът ни кара да се замислим за малките неща и ни провокира да станем част от глобалното въздействие за подобряване на климата, като променим нашето мислене, поведение и нагласа.

Екологичната криза е криза на съвременното общество, за преодоляването на която са нужни действия и промени в начина ни на живот“, казва Любомира Колчева, директор на фондация „ЕкоОбщност“. „Радваме се, че усилията на италианските ни партньори доведоха до успешно въвличане в тази кампания на хора от света на изкуството, за да можем заедно да предадем посланието за климатична промяна по достъпен и привличащ малки и големи начин – чрез съвременния цирк. Изменението на климата има силно въздействие върху всички нас. Изкуството ни помага да разберем мащаба и мястото на всеки човек в промяната и ни мотивира да бъдем част от нея.“

Режисьор на спектакъла е Петр Форман, който увлекателно използва пълнокръвни човешки образи, за да предаде разтърсващо послание; зад драматургията стои Флавио Д’Андреа, а сценографията е на Франческо Фасоне. Ще се приземим в пристанище, докове, кораби, огромни складове и глобалния пазар. „Искаме да създадем символичен контекст, в който хората да разпознаят своето ежедневие и в който зрителите са поканени да обмислят как да приемат, отхвърлят или да се борят с нагласата ни да се отнасяме към всичко като към стока, организирайки така нашия свят върху безмилостни икономически правила, които пораждат големи проблеми, свързани с изменението на климата“, казва сценографът Франческо Фасоне.

Турнето #ClimateOfChange в София ще включи още моноспектакъл на Галина Риом-Ройбек, Шизи импро театър, огнено шоу на „Палячи“ от Варна и ще даде възможност за диалог и дебат с основна тема промените в климата. Очакват ни още много интересни събития и дейности, които предстои да обявим скоро.

Стани част от промяната!

Програмата стартира всеки ден от 17 до 22 часа. Вход свободен!
––––––––––––-
Организатори:
Фондация „ЕкоОбщност“, Фондация Мини Арт, Цирк MagdaClan
Партньори:
WeWorld, Район „Слатина“, Фондация Оpen София
С финансовата подкрепа на:
Програма DEAR, Европейската комисия, НФК
––––––––––––-
За #ClimateOfChange
#ClimateOfChange е общоевропейска комуникационна кампания, водена от италианската организация WeWorld и съфинансирана от Европейската комисия в рамките на програма DEAR, която има за цел да повиши информираността на младите граждани на ЕС за връзката между изменението на климата и миграцията и да ги въвлече в движение, готово не само да промени начина си на живот, но и да подкрепи политики за глобална климатична справедливост.
Повече може да научите тук.
––––––
>> ENGLISH <<
🤸🏼‍♀️🤹🎪 We are happy to announce the dates for the 11th edition of Mini Art Fest, which will be held in collaboration with the Bulgarian Environmental Partnership Foundation and the MagdaClan Circus from Italy.
When and where?
Location: the parking lot in front of the Academic Stadium in Sofia
On July 23, 24 and 25 you will have the opportunity to visit circus workshops, numerous performances and art installations. The highlight of the program is on July 24 and 25 from 20:00 with the performance „WeLand“ by MagdaClan Circus from Italy.
The program starts every day from 5 pm to 10 pm.
About the show „WeLand“
/ July 24 and 25 from 20:00 /
Seven artists and acrobats, four musicians, an impressive set design and many stories to tell. These are just some of the numbers of the outdoor contemporary circus show of #ClimateOfChange, the communication campaign led by WeWorld, created to raise awareness amongst youth on the link between climate change and migration. The first stop of the show is in Sofia.
About the festival program
The program also includes a one-man show by Galina Riom-Roybeck, Shizi Impro Theater, a fire show by Palyachi from Varna and will provide an opportunity for dialogue and debate on the main topic of climate change. Many more interesting events and activities await us, which we will announce soon.
The full program is coming soon!
Free entry!
––––––––––
Organized by:
BEPF, Mini Art Foundation, MagdaClan Circus
Partners:
WeWorld, Slatina Region, Open Sofia Foundation
With the financial support of:
DEAR Program, European Union, NFC

Вижте също и:

юли 23 2021

Details

Start: юли 23, 2021 @ 17:00
End: юли 25, 2021 @ 22:00
Cost: FREE
Събитие Tags:,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/202742835100561

Venue

Стадион „Академик“

1111 ж.к. Гео Милев
София, Bulgaria

+ Google Map