Lost & Found: DJ Vadim + Oratnitza | City Stage

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Lost & Found: DJ Vadim + Oratnitza | City Stage

Кой може да намери онова, което е било изгубено? Ние – музикалните изследователи!

Надникнете в отдел „Изгубени вещи“ на City Stage, където пренебрегваните и забравените мелодии се превръщат в нови, вълнуващи произведения.

DJ Vаdim (RU) / BBE, Ninja Tune, … /
DJ Vadim се е превърнал в изключително уважаван новатор в редица области през своята кариера, „ветеран в DJ общността и един от най-важните продуценти в твърде много общности, за да могат да бъдат изброени, Вадим никога не се изчерпа откъм идеи“ (Списание URB). По време на кариерата си, която скоро ще отбележи своята 20 годишнина, той е бил на турнета в повече от 77 страни и е участвал в над 3000 събития.

През 2002 г. Вадим е номиниран за „Грами” за работата си със „7 Notas 7 Colores”, както и за награда Sony за своето радио предаване „Around the World in 8 Relays ”, излъчвано по BBC World Service. Музикалният репертоар на Вадим обхваща реге, дъб, хип хоп, соул, джънгъл и бас. Продуцент е на много солови и групови албуми в тези жанрове.
http://www.djvadim.com/

Oratnitza (BG) /Fusion Embassy/
Оратница са шестима млади български музиканти, които споделят любовта както към традиционния фолклор, така и към съвременните басови жанрове. Затова наричат уникалния си звук „ETHNOBASS“. Още от своето раждане бандата е водена от желанието си да открие какво се крие извън музикалното статукво. Това кара музикантите да поведат българския фолклор на диво пътешествие. С течение на годините репертоарът им поглъща цветове и аромати от местния ъндърграунд и далечните континенти. Донасяйки у дома съкровища от тези свои експедиции, те предават факлата на българската традицията. Музиката на Оратница е смесица от български фолклорни мелодии, песнопения в ортодоксален стил, елементи от световна музика, хип хоп, дъбстеп, трап, D’N‘B и неравноделни ритми. Оратница интерпретира българските традиционни песни по начин, по който нашите поколения наистина могат да се възприемат.

Стефан Игрибозов – Боската или по-познат като DJ Bosskar Wild, се занимава с музика от 13-годишна възраст. През времето минава през много жанрове, първо като слушател и след това като DJ. Soul, Funk, Hip Hop и различни подстилове на електронната музика са фрагментите, които могат да се чуят в сетовете му. Автор на българското предаване за хип хоп култура „FUNKДЪРГРАУНД“ и на предaването „DIFFERENT SOUL“ по лондонското Soundwave Radio.
Предпочитам мажор, но понякога се налага минор 🙂

Билети тук.

ноември 23 2019

Details

Date: ноември 23, 2019
Time: 22:00
Cost: 15лв.-30лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/pg/DJamborecom/events/

Venue

city stage

НДК основен подлез, вход от Пилоните
София, Bulgaria

+ Google Map