Коледа в квАРТала!

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Коледа в квАРТала!

В рамките на празничния уикенд ви очакват редица интересни събития в творческата зона на София

В предпразничния уикенд 14-16 декември, в творческата зона КвАРТал, разположена в познатото каре между булевардите Дондуков, Васил Левски, Мария Луиза и Сливница, организаторите от КвАРТал колектив и разположените там локации канят всички жители и гости на София на традиционната Коледа в КвАРТала! В рамките на три дни са подготвени редица прекрасни инициативи, сред които благотворителни базари, акции на НПО организации с благородни цели, театрални постановки, партита и суинг танци, различни работилници на коледна тематика, изложби, концерти и много други!

Традиционната акция “Освети КвАРТала” отново ще направи така, че любимото софийско място да засияе с хиляди светлинки, а всички любопитни да се гмурнат в дебрите на малките улички и да научат нещо повече за историята и архитектурата там, включвайки се в специалната празнична Историко-архитектурна разходка.

Ето и някои от по-интересните акценти:

SOHO кани всички на “SоLYKKЕ – cozy Christmas happening” – в петък гостите на зелената къща на ул. Искър 4 ще се насладят на едно уютно случване с множество позитивни емоции. Те ще могат да избират сред 10 неща, които искат да подарят за Коледа – независимо вещи ли са това или хубави преживявания; да се насладят на тематични напитки и кулинарни изкушения и да се забавляват с музикалната винил селекция на DTK a.k.a DarkTechnik. През уикенда споделеното работно пространство ще предостави безвъзмездно залите си на организации с кауза, които припознава, за да организират свои предколедни събития, допринасяйки по този начин индиректно за тях.

На 15 и 16 декември Арт Фондация „ДОМА“ събира под един покрив в новия бар Bar Dak CPC (бул. Мария Луиза 17) различни хора от артистичните среди, които ще споделят част от своя гардероб и да дадат нов живот на старите дрехи. Освен модните находки, в рамките на Brand New Oldies vol.2 ще бъдат представени и рециклирани вещи и аксесоари, като по този начин ще се наблегне на идеята за рециклирането като начин за оптимизация на отпадъците и опазване на околната среда. Част от средствата ще отидат за благотворителна цел. За музикалния фон ще се погрижи Jane D и други нейни гости.

Благотворителният Sonya’s Happiness 2nd Christmas Bazaar, чиято кауза е подпомагане на кученца в приют пък ще се случи на 15 декември в Bar Barabar (ул. Триадица 4).

В Дом на киното (ул. Екзарх Йосиф 37) на 16 декември, от 19:30 часа, ще се случи Представление-лекция за бащата на ужаса и фантастиката Хауърд Филипс Лъвкрафт на трупа Метеор. Текстът, режисурата и музиката са на Ани Васева, а художник е Стефан Дончев. С участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова и гласовете на Боян Манчев и Цветан Цветанов.

Ден по-рано, на 15 декември пък, в намиращия се на същото място CUSH Bar ще се случи CUSH SWING – Christmas Edition – вечер, посветена на суинг културата, която ще включва уъркшоп по танци, много музика, специални питиета и много забавление!

Интересни програми са подготвили още редица квАРТални локации, в които посещението е задължително: на 15-ти Sito Studio отваря вратите си с коледна разпродажба на арт принтове, раници и тениски, пиратите от Абордаж са организирали двудневно геймърско тържество със селектирани бордови игри; в галерия Арт Муза ще се случи изложба „Магията на вълната и коприната“ на Светла Чиракова и Мари Басмаджиян, както и концерти, Art.E канят на двудневен Christmas serendipity; Delta Blues Bar са подготвили два страхотни блус концерта; в галерия Червената точка може да се види изложбата на художника Велин Динев, а в галерия Geshov – “Homo videns : отвратен но любопитен”. Специални уъркшопи на коледна тематика ще се случат в Хлебна къща София, Творческа работилница ДЪГА, Цукерния Савенко и др. За феновете на йогата пък в Studio 84 Art & Motion пък е подготвен специален кундалини курс от 10:00 на 15.12.

Историко-архитектурната разходка в рамките на Коледа в квАРТала ще се случи на 16 декември (неделя) от 14:00 с начална точка вход на MOVE.BG срещу Минералните бани (ул. Сердика 20). Ако искате да станете част от нея, моля бъдете точни.

Освети КвАРТала:

Организаторите от КвАРТал Колектив и тази година приканват всички жители, локации и гости да се въоръжат със светлинки от всякакъв характер и да ги запалят в рамките на празничния уикенд! Грабвайте фенерите и идвайте в квАРТала!

декември 14 2018

Details

Start: декември 14, 2018 @ 11:00
End: декември 16, 2018 @ 23:00
Събитие Tags:
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/161684301254096/

Venue

София, Bulgaria

+ Google Map