КЕФ МИ Е ТАКА – Промоция на албум

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

КЕФ МИ Е ТАКА – Промоция на албум

BrazzViliDJ празнуват своята 10-годишнина с нов албум

Най-шумният и най-дивият духов оркестър отбелязва своя 10-годишен юбилей с нов албум.
Създадената и водена от Вили Стоянов духова формация BrazzViliDJ записа 12 пиеси, които включи в албум с лаконичното заглавие „КЕФ МИ Е ТАКА“.

Албумът е записан в лайф версия, за да покаже как бандата „диша“ заедно, да се усети нейната енергия и взаимодействието между отделните изпълнители.

След дебютния албум на групата от 2014 година – Blow Your BrainZZ Out, който се открояваше с доста по-електронно звучене, настоящият показва как трябва да звучи истинският духов оркестър, който се е зародил у нас още в годините след Освобождението.

Докато 11-мата брас хулигани умело се разхождат из делтата на Мисисипи и улиците на Безгрижния град, където от всяко ъгълче на нагорещения паваж звучат брас бендове и безвремие – с потен саунд и позитивен груув, небрежно се озовават по северните склонове на Родопи, в живописната Белащица, под натежалата асма. 

В албума майсторски се преплитат авторски композиции на Вили Стоянов и на Митко Льолев, които носят топлината, мохабета и взаимното удоволствие от музиката, които членовете на бандата споделят. Ръченица и хоро от Димитър Льолев, както и отдавна направената за BrazzViliDJ негова пиеса „Хип чалга“, влизат в новия албум. Вили се включва с „Песен за нотите“, „Кеф ми е така“ – пиесата, чието име носи албумът, „Марина реге“, посветена на неговата любима Марина Василева, както и пиеса, която подарява за рождения ден на сина си Макс – „Брасов рожден ден“.

Споделена творческа енергия и истинско мъжко приятелство се усещат в новите пиеси. Новия блус, който Митко Льолев посвещава на Вили, се нарича “ViliZ BounZZ”, а Вили от своя страна пише „Саксофони в джунглата“.

Освен авторските композиции на Вили и Митко, в албума влиза и „Съботната самба“ на Михаил Йосифов, както и два аранжимента по музика на композиторът Йосиф Цанков – пънк версия на любимата за бандата песен „СтраШно обичам жените“ в аранжимент на Вили Стоянов, както и изключително лиричната адаптация на Михаил Йосифов върху пиесата „Когато луната изплува“ със солисти Тодор Бакърджиев и Вили Стоянов.

KEFF MI E TAKA е името на юбилейният албум и музиката в него показва колко е шарен светът и колко е лесно, да се живее безгрижно. Вече 10 години BrazzViliDJ настояват с музика и танц, че градът е мястото, в което сме заедно, за да празнуваме живота. Всеки е част от този празник. Mодерно и ретро, фънки и етно – различните форми на музикално изразяване са огледало на многопластовия ни живот, изграден върху традиции и съвременност, минало и бъдеще, шумни разговори и задушевно общуване. Те не се изключват и не се отричат, а музиката ги слива в едно.

Албумът е записан от Тодор Бакърджиев, Мартин Ташев, Мартин Бодуров – тромпети, Димитър Льолев и Иван Йорданов – саксофони, Вили Стоянов и Димитър Стоев – тромбони, Димитър Узунов – Майстора – туба, Даниеле Феббо – бас, Виктор Викторов и Николай Данев – барабани, в студио Аудиослот, а мастър и микс са поверени на Алекс Нушев, от ANP Music Production.Представянето му ще бъде на 29 юни, в кино Кабана.

А специален гост на промоцията ще бъде тромпетистът Михаил Йосифов, който е единственият гост-композитор в албума.

Билети:

Urbo
Eventim

юни 29 2021

Details

Date: юни 29
Time: 19:00 - 22:00
Cost: 15лв.-20лв.
Събитие Tags:,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/2966105503710389/

Venue

kino Cabana

National Palace of Culture
София, Bulgaria

+ Google Map