ИРЛАНДСКАТА ПОСТ-РОК СЕНЗАЦИЯ GOD IS AN ASTRONAUT СЕ ЗАВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ НА 28 СЕПТЕМВРИ 2023

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

ИРЛАНДСКАТА ПОСТ-РОК СЕНЗАЦИЯ GOD IS AN ASTRONAUT СЕ ЗАВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ НА 28 СЕПТЕМВРИ 2023

Концертът на инструменталната ирландска пост-рок група God Is An Astronaut е този четвъртък (28.09) в столичния клуб Mixtape 5. Подгряващи групи за този концерт няма да бъдат добавяни.

Програмата за 28 септември е следната:
20:00 – Отваряне на вратите на клуб Mixtape 5
21:30 – God Is An Astronaut
23:00 – Очакван край

Билетите все още струват 40 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg, както и физически в The Wrong Bar в София или магазини На Тъмно в цялата страна. Билети ще се предлагат и на място – по 50 лева за един брой.

Напомняме, че основната причина за европейското турне на групата е 20 години от създаването им от двамата братя Кинсела – Нилс (бас, китари, визуални ефекти) и Торстен (вокали, китари и клавир). Още от самото си създаване, групата е запазила ролята си като една от водещите инструментални формации на световната музикална сцена. Стилът на God Is An Astronaut използва елементи на електронната музика, краут и спейс рокът, които много напомнят на легендарната експериментал немска формация Tangerine Dream. God Is An Astronaut комбинират интензивния си инструментален рок с ефирни и емоционални звукови пейзажи, великолепна динамика, пресичащи мелодии, които са синхронизирани с впечатляващи светлинни и визуални ефекти. Групата вече има 11 студио албума, като последният беше издаден през ноември 2022г, носещ името “Somnia”.

Предишна информация за събитието:

Инструменталната ирландска пост-рок група God Is An Astronaut се завръща в България за концерт в столичния клуб Mixtape 5. Събитието ще се проведе на 28 септември 2023. Има няколко основни причини за европейското им турне, както и конкретно да посетим концерта им в София:

  1. 20 години от създаването на God Is An Astronaut
  2. 11-ти пореден студио албум с издаването на Somniaсамо преди месец
  3. Събиране на класическия състав на групата от 2005, когато хвърлят бомбата “All Is Violent, All Is Bright“ и буквално се превръщат в култ.

God Is An Astronaut са ирландска пост-рок група от Кънтри Уиклоу, които са създадени през 2002 г. от двамата братя Кинсела –н, Нилс (бас, китари, визуални ефекти) и Торстен (вокали, китари и клавир). Още от самото си създаване, ирландскoто трио е запазило ролята си като една от водещите инструментални групи на световната музикална сцена. Стилът на групата вплита елементи на електронна музика, краут и спейс рок, като силно напомня на легендарната експериментална немска формация Tangerine Dream. God Is An Astronaut комбинират интензивния си инструментален рок с ефирни и емоционални звукови пейзажи, великолепна динамика, пресичащи мелодии, които са синхронизирани с впечатляващи светлинни и визуални ефекти. Групата вече има 11 студийни албума, като последният беше издаден само преди месец – през ноември 2022, носещ името “Somnia”

Билетите струват 40 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg (www.wrongevents.bilet.bg) както и физически в The Wrong Bar София или магазини На Тъмно в цялата страна. В деня на събитието и на място ще струват 50лв.

 

септември 28 2023

Details

Date: септември 28, 2023
Time: 20:00 - 23:00
Cost: 40лв.-50лв.
Събитие Tags:, , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/873799723622895

Venue

Mixtape5

пл. България 1
Sofia, 1414 Bulgaria

+ Google Map

Visit Venue Website