HMSU presents: Critical Sound Bulgaria

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

HMSU presents: Critical Sound Bulgaria

HMSU presents:
CRITICAL SOUND
BULGARIA

СПЕЧЕЛИ ПОКАНА ТУК.

Парти за разбирачи с HMSU, един от най-силните дръм и басс лейбъли и 4 международни гости в зала ДНК тази събота

HMSU продължават със серията от събития, посветени на най-добрите музикални издателски компании от световната дръм и бас сцена, а този път е ред на зaконодателите в дълбокия звук – Critical Music. На 14 април 2018 в зала ДНК (Национален дворец на културата) ще дойдат 4 специални гости от Великобритания, които са ексклузивни представители на тази “критична компания”. Тези специалисти са собственикът на лейбъла Kasra, талантливият Foreign Concept, дебютантът в България Sam Binga и може би най-добрият вокалист на сцената в момента – MC DRS – идват, за да ни изнесат едно мега шоу в типичния си и неповторим стил.

Програмата ще бъде и стабилно подкрепена от артистите в родната организация, като впечатление прави първото участие от около година в България за една от гордостите за локалната сцена – L 33. Освен него ще чуем и родните любимци High Roll, Ogonek, Targy, Faith и EXo, а подобна селекция е гаранция за безупречно качество. С това събитие най-силната дръм и бас организация на Балканите – HMSU, отново затвърждава българската сцена сред световните топ дестинации, а доверието на най-големите в бранша е категорично доказателство за това.

Kasra е човекът-концепция зад Critical Music. Когато започва преди повече от 15 години, той няма ни най-малка представа до какво ще доведе това негово начинание. Оказва се, че успява да създаде едно цяло течение в бас музиката, а голяма част от артистите, които успява да открие и развие, са сред лидерите на сцената в момента. Това ще е негово второ участие в България, а всички, присъствали на първото такова, още помнят уникалния му сет на “18 години HMSU”. Време е за неговото второ участие и този път води със себе си нова порция от неговите артисти.

За първи път в България ще чуем едно от откритията на Critical MusicSam Binga. Стилът му е трудно да бъде определен като чист дръм енд бейс, но със сигурност промени представите на много хора за звученето на този жанр. Наречете го както искате, но е факт, че в негово лице звукът между 160 и 170 бийта в минута намери един много добър приятел и съвсем заслужено той е в центъра на така наречената аутономик вълна от експериментални артисти през последните няколко години.

Foreign Concept e идвал вече веднъж в България, но това ще е негово първо участие пред софийската публика. Той е от тези артисти, които човек не може да е пропуснал, ако наистина се интересува от дръм и бас музика. Занимава се с нея от 2004 г., но истински пробив прави през 2011 г., когато подписва парчета за Shogun Audio и Commercial Suicide. Това хваща ухото на Kasra и през последните години всичко, свързано с неговото творчество, се върти около Critical Music. Парчетата му са един приятен синтез от музикален дръм и бас с много фокус върху качеството на продукцията. Сетовете му не отстъпват тази идея и неслучайно бристолският творец е сред много уважаваните артисти на сцената.

Едва ли има по-разпознаваем глас на дръм и бас сцената в момента от този на мега продуктивния вокалист MC DRS. Развитието му през годините е довело до съвсем естественото му израстване и той определено е сред майсторите с микрофона. Толкова много са наградите му за най-добро MC и най-добър вокалист, че едва ли има някой, интересуващ се от бас музика, който да не е чувал за него. Той е и един от главните виновници за хип-хоп проекта Broke ‘n’ English, което само затвърждава качеството и разнообразието в неговите способности като Master of Ceremonies. Всичко това и редовните му издания за Critical Music са само част от причините, поради които не бива да изпускате лириката на манчестърското явление и останалите представители на британската музикална компания!
Билетите на цена от 15 и 20 лева бяха разпродадени, но все още могат да бъдат закупени на цена от 25 лева онлайн и в разпространителната мрежа на EVENTIM.BG. В деня на събитието и на място цената ще бъде 30 лева.

=====

special guests:

KASRA (uk)
/Critical Music/
https://www.facebook.com/kasracritical/
http://www.criticalmusic.com/

SAM BINGA (uk)
/Critical Music, Exit/
https://www.facebook.com/sambingamusic/
https://soundcloud.com/sam_binga

FOREIGN CONCEPT (uk)
/Critical Music/
https://www.facebook.com/foreignconcept/
https://soundcloud.com/foreignconcept

MC DRS (uk)
/Critical, Signature, Estate Rec./
https://www.facebook.com/Delrokski
https://soundcloud.com/mcdrs

L 33 (bg)
/Eatbrain, Blackout, HMSU/
https://www.facebook.com/L33music
http://soundcloud.com/l-33-1

=====

> venue: DNK Hall @ National Palace of Culture
> time: 22:00 – 06:00
> date: Saturday – 14 April 2018

http://www.criticalmusic.com/
https://www.facebook.com/criticalmusicdnb/
https://www.facebook.com/hmsuorg/

=====

+ БГ: Информация за билети – продажбата започва от 8-ми март 2018
-> EVENTIM.bg – онлайн и в разпространителната мрежа из цялата страна
-> 4:20 Shop (бул. „Васил Левски“ 87 , София)
-> Break Point (ул. „Гурко“ 72, София)

+ Ценови категории:
-> промо: 15 лв. (първите 100 билета) – РАЗПРОДАДЕНИ
-> стандартни: 20 лв. (до 2 април 2018) – РАЗПРОДАДЕНИ
-> късни: 25 лв. (до 13 април 2018)
-> на място / в деня на събитието: 30 лв.

 

 

април 14 2018

Details

Date: април 14, 2018
Time: 22:00
Cost: 25лв.-30лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/348189782357754/?active_tab=about

Venue

ДНК – Подлеза на НДК срещу фонтаните

пл.България 1
София, България

+ Google Map

Phone:

02 916 6197

Visit Venue Website