Hip Hop Souls Vol. 10: Jeru the Damaja, Big Shug, Afu-Ra

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Hip Hop Souls Vol. 10: Jeru the Damaja, Big Shug, Afu-Ra

Hip Hop Souls организират най-голямото си събитие до момента – “Volume 10” като част от световното турне на Gang Starr Foundation. Фондацията е създадена през 1993 г. начело с Big Shug, GURU и DJ Premier. Основните представители, които продължават започнатото дело – Jeru The Damaja, Big Shug и Afu-Ra ще посетят България на 19.04.2018 в клуб Mixtape 5 и датата не е случайна, защото точно тогава се навършват 8 години от смъртта на GURU, в чиято чест ще бъде проведено и цялото събитие!

Към БГ съпорта ще се включат и DJ RudFellah, който е с Hip Hop Souls от началото ни и знае точно каква музика да поднесе в правилния момент, както и DJ Skill, който създава „Домъ на плочата – SOUL SEARCHIN“ и идва от Пловдив специално, за да подгрее сцената за GangStar Foundation.

Jeru the Damaja е роден на 14 февруари 1972 в Brooklyn, New York. Запознава се с Guru и в последствие с DJ Premier още в гимназиалните си години, и от тогава започва да работи пряко с тях. Утвърждава прякора си “The Damaja” (because he damages the mic) като верен на реалния живот и стила на улиците от Brooklyn.


BIG SHUG от източното крайбрежие (Boston, Massachusetts) се сприятелява с Guru, който също е роден в Boston и двамата заедно полагат основите на GangStarr. Уличният живот коства временното пребиваване на Big Shug в затвора, когато Guru заминава в New York и там заедно с DJ Premier утвърждават Gang Starr като една от най-емблематичните групи в историята на световната Хип Хоп сцена. След излизането си от затвора Big Shug участва в почти всеки един от албумите на Gang Starr след 1994-та година. Big Shug е един от главните основателите на Gang Starr Foundation. 


Afu-Ra роден на 31 януари 1974 в New York. Известен с интересите си към бойни изкуства и шах, е един от основните мембъри на Gang Starr Foundation. С характерния си hardcore рап за East Coast впечатлява Jeru The Damaja, с който в последствие започват да си сътрудничат. По-късно издава и самостоятелно световните хитове „Whirlwind Thru Cities“ и “Defeat”, а през 2000г. и дебютния си албум “Body Of The Life Force”, в който участват величия като DJ Premier, GZA, Masta Killa, MOP, Ky-Mani Marley и други.


Елате на 19.04 в “Mixtape 5”, за да уважим всички заедно една легенда, която ще остане в историята! 

април 19 2018

Details

Date: април 19, 2018
Time: 21:00
Cost: 25лв.-30лв.
Събитие Tags:, , , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/416791728779505/

Venue

Mixtape5

пл. България 1
Sofia, 1414 Bulgaria

+ Google Map

Visit Venue Website