DOMA music: Lauri Soini (Helsinki)

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

DOMA music: Lauri Soini (Helsinki)

Задава се третата специална DOMA music вечер в Tell Me bar.

След двете вълнуващи изживявания със Sacha Mambo и Schwabe, предколедно, почти от Лапландия, идва финладския музикален селектор и композитор Lauri Soini. Освен, че е вдъхновител на култовия бар KAIKU в Хелзинки от самото му създаване, може да го видите и като един от хората зад небезизвестния Flow Festival пак там. Някак логично ще му акомпанира Vanderley, ентусиаст с не по-малко любопитен музикален почерк.

Това събите може да се възприеме и като „flash back“ на ДОМА Арт Фест „НОРДИКА“ през 2015 г., когато именно тези северни ритми и настроения качествено ни гостуваха.

[Lauri Soini, Хелзинки]
____________________________________________________________
Lauri Soini е DJ, колекционер на плочи и промоутър от Хелзинки, който наскоро спечели репутация извън родния си град, посещавайки нощни клубове като Robert Johnson, Jolene, Tresor Berlin и фестивали като Dekmantel Selectors и PPF.

През изминалите години продукциите му са включени в „Rinse FM“, Red Light Radio, Resident Advisor и Boiler Room.
Lauri е отговорен за програмата на небезизвестния клуб KAIKU в Хелзинки още от откриването му през 2013 г. както и ред други събития. Като част от Hannulelauri музиката му наскоро бе издадена на Bordello A Parigi.

Чуйте го:

[Mr. Vanderley, София ]
____________________________________________________________
„Музиката винаги ми е въздействала силно емоционално и разтърсващо. Като дете освен играта навън голяма страст ми бяха нелегалните касетки на баща ми със западна музика. По-късно като заминах за Германия открих ъндърграунд музиката от 70-те и 80-те, с „новото” си интересно за нас звучене, непозната, защото никога не е достигнала до класациите на музикалните телевизии. В началото с по-леките денс стилове като chicago house, italo disco, а с времето все по-надълбоко – cosmic, mutant disco, psychedelic, kraut-rock, afro, jazz, rock, fusion, wave. За мен музиката е борба с “нивелираната” посредственост, с която ни облъчва системата на съвременното общество“, споделя Mr. Vanderley.

Чуйте го:

декември 07 2018

Details

Date: декември 7, 2018
Time: 23:00
Cost: 10лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/360295411200873

Venue

Tell Me Bar

12 Ivan Vazov str.
Sofia, България

+ Google Map