De Staat – Live in Sofia / Club Terminal 1 – 6 November 2022

Зарежда Събития

De Staat – Live in Sofia / Club Terminal 1 – 6 November 2022

На 6 ноември, тази година, столичният клуб „Терминал 1“ ще бъде домакин и организатор на концерта на нидерландската алтернативна и абстрактна в изявите си гурпа DE STAAT. Те ще гостуват у нас за трети път, след като дебютният им лайв в София бе през 2016 г., отново в същия клуб. Групата е създадена десет години по рано – през 2006 г. в Ниймеген. Стават широко популярни през 2015 г. с аудио-визуалната концепция на „Witch Doctor„. Пренасянето на сценичното поведение от клипа в клубна среда прави техните шоута изключително атрактивни за публиката. Още тогава са избрани да подгряват по време на турнето на Muse, а през тази есен ще бъдат гости на европейското турне на Biffy Clyro.

DE STAAT се събират през 2006 г. в Ниймеген и определят стила си като смесица от Alternative Rock, Electronic Rock и Experimental Rock. Бележат неколкократни участия във фестивали като Glastonbury, Sziget, Pinkpop, Lowlands. Групата има седем студийни албума, като от последния, който бе издаден тази година, е и новият популярен сингъл „Who’s Gonna Be The GOAT?


По време на настоящото турне нидерландската група е неизменно придружавана от съпорт бандата CLT-DRP. Триото е базирано в Брайтън, Великобритания, основано през 2017 г., а стилът се определя предимно като електро-пънк.

От българска страна, като част от шоуто, бе избрана набиращата все по-голяма популярност група ALI. Бандата свири рафиниран и смел рокендрол с искрени текстове и стадионни амбиции. Бандата се появява органично от срещата на приятели и колеги и нуждата им да запълнят празнина на музикалната сцена и в меломанските си души. ALI имат издадени пет официални сингъла, които заемат челни места в националните радиокласации за рок музика. Предпоследният, „Bliss + Blasphemy„, е селектиран в телевизионната реклама на международната фондация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“. Последният „Don’t Hate Me„, е против насилието във всичките му форми. В момента ALI работят по своя дебютен албум – бавно и прецизно, без да се ангажират със срок, което прави изявите им на живо още по-ценни.

Билетите се разпространяват в мрежата на компанията Ticketstation.bg. Цената им е 30 лв. на предварителна продажба и 36 лв. на самата дата. Но броят им е силно ограничен – само 500 билета са пуснати в продажба, поради което организаторите препоръчват възможно най-ранното закупуване! Вратите на „Терминал 1“ отварят в 20.00 ч., а началото на концертната част е от 21.00 ч.

ноември 06 2022

Details

Date: ноември 6
Time: 17:00 - 23:30
Cost: 30лв.-36лв.
Събитие Tags:, , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/729031545012251

Venue

Club Terminal 1

Angel Kanchev 1
Sofia, Bulgaria

+ Google Map

Phone:

088 921 9001

Visit Venue Website