COCAINE RECORDS – BULGARIA ПРЕДСТАВЯ МРАК!: DIALECTIVE И NUKE

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

COCAINE RECORDS – BULGARIA ПРЕДСТАВЯ МРАК!: DIALECTIVE И NUKE

През 2021 г. Николай Кунев (Walkin’ Shadowz), известен в миналото като Shadow U, се завръща отново към дръм енд бейса след десетгодишна пауза. Този път той основава дръм енд бейс лейбъл, наречен с провокативното име Cocaine Records – Bulgaria.

Идеята за името е породена от желанието да създава музика със зареждащ и наелектризиращ вайб. Мотивацията за лейбъла е споменът му за участие в програма наречена „Stretching Spaces“, чиято идея е да усъвършенства уменията на бг музиканти, давайки им достъп до студио и лейбъл, където да публикуват траковете си. Лейбълът е част от неговата цел – да основе дръм енд бейс школа, която да обхваща целия процес от въведение в създаване на електронна музика до публикуване и продажби на завършен релийс. Желанието му е по този начин да запали допълнителна искра в българските дръм енд бейс автори, предоставяйки на най-талантливите от тях платформа, представляваща своеобразно лице на българската дръм енд бейс музика на световната сцена.

През годините работи и гради контакти с продуценти като Nami, Dialective, Nuke, Nemy. През 2023 г. пътищата на Walkin’ Shadowz и Dreadcore (Дани Леков) се пресичат. В началото работят по няколко видео-колаборации, в които участва и небезизвестният български ди-джей и музикант, Веселин Падовски (Moshino). По време на работата им надделява общата им страст към тежкия дълбок индустриален дръм енд бейс звук и решават да се присъединят към лейбъла. Само месец по-късно се заражда и амбициозната идея да направят първото парти на лейбъла „МРАК!“, на което да поканят не един, а цели двама международни гости! Малко по-късно към екипа се присъединява и талантливата българска артистка и диджей – Aya Forest. Лейбълът не спира да разширява своята популярност на световната сцена. В него вече участват автори като Dialective, Nemy, а съвсем скоро се очакват и първите тракове на нашенци, които от лейбъла обещават, че ще са взривяващи.

Тази седмица на 02/12/2023 г. в Koncept space, Cocaine Records – Bulgaria ни канят на първото си парти – „МРАК!“, където гостуват двама от най-прогресивните артисти на съвременната дръм енд бейс сцена – NUKE [UK], който ще представи номинирания в тазгодишните Drum & Bass Awards лейбъл Yamatai Records, а DIALECTIVE ще разцепи с най-най-най-последното от лично неговия лейбъл – DIALECT AUDIO! На сцената ще се качат и добре познатите ни български артисти – Dredcore, Moshino, Aya Forest, Walkin’ Shadows и Dissociation.

Обещават ни гмуркане в атмосферата на тежкия, индустриален, модерен, дълбок дръм енд бейс звук, съчетан с космическа визия от 8-битови нашественици. А за да е пълен кефът, Консепт спейс е заредил бара със специални авторски ръчно изработени бири! Освен бирите, на МРАК! ни обещават много авторски тракове за партито, маняшки тениски на Cocaine Records – Bulgaria и други благини, които ще „намажем“.

Бъдете там!

Билети: bilet.bg

Стандартен: 25 лв.

На вход: 30 лв.

декември 02 2023

Details

Start: декември 2, 2023 @ 23:00
End: декември 3, 2023 @ 23:00
Cost: 25лв.-30лв.
Събитие Tags:, , , , , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1283922546336449/

Venue

Koncept Space

бул. Никола Вапцаров 6
София, Bulgaria

+ Google Map