17-ТИ ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА | 1-2 ФЕВРУАРИ 2023

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

17-ТИ ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА | 1-2 ФЕВРУАРИ 2023

По-малко от 10 месеца след последното си провеждане, фестивалът “Дни на предизвикателствата” отново стъпва на сцената на кино “Люмиер” – този път в бутиково издание от 2 дни – 1 и 2 февруари 2023 г. Организатор на събитието са магазини “Стената”. Билети за събитието са вече в продажба тук като цените са промоционални до 10 януари включително. 

Специален гост на “Дните” тази година е екстремният скиор и гид от Шамони, французинът Гийом Пиерел. Преди да се отдаде изцяло на своята страст, той има успешна бизнес кариера. На “Дни на предизвикателствата” той ще представи филм за премиерното си спускане със ски от Гашeрбрум II (8035 м) и ще ни разкаже за последния си успешен проект от ноември 2022 г. – отново ски спускане по емблематичната северна стена на вр. Гранд Жорас.

На голям екран ще бъдат показани за първи път в България близо 10 филма. Много от тях са чисти премиери, филми еталон в своята област,  които чертаят бъдещето не само на кинодокументалистиката и приключенския туризъм, но и на самото практикуване на екстремните спортове. Дестинациите, в които ще ни пренесе кино програмата, са България,  Алпите, Хиндукуш, Хималаите, Андите, Йелоустоун и още много кътчета, за които само сме чували.  

Други важни теми, които ще намерят широко поле за дискусия в рамките на фестивалната програма, ще бъдат българската аутдоор сцена, природата на България, хижите, планинската маркировка и много други. Те ще бъдат повод за разговор и равносметка след края на една преливаща от кризи година. Практическата сесия на Академия първа помощ и част със свободен вход ще допълнят картината. 

Пълната програма на събитието ще бъде публикувана на официалния сайт www.predizvikatlstva.com

февруари 02 2023

Details

Start: февруари 2, 2023 @ 18:00
End: февруари 3, 2023 @ 23:00
Cost: 25лв.-60лв.
Събитие Tags:
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1578967335880883

Venue

кино Люмиер

Ulitsa Baba Nedelya
София, Bulgaria

+ Google Map