Музикално израстване vs. порастванеТО

Строежа

Музикално израстване vs. порастванеТО

Ритъмът си е там, ама се случва различно.

Музиката и шуменското хората сбират. И хич даже не подбират. Естественият подбор, обаче те е задържал повече от 25 години сред звуци и люде, които постепенно стават себеподобни, за да може музикалната носталгия да се навира постоянно пред и под носа ти.

Ето защо изтърсването на познати до болка места, които са събирали (и претендират да продължат да сбират) „уникални групировки и фигури“ за припомняне на „другарските“ срещи, ти се струва някак задължително. Такъв беше гъделът от Old’s Cool Meeting в Строежа. Събитието уж нямаше музикална насоченост и стилова тематика, но сбра хора, които бяха опитомени на една строителна площадка от обща слухова представа.

Фоновата музика стил RHCP, Rage Against, Pearl Jam, Mase и т.н. респектира и ретроспектира към размисли и страсти, които май не са отминали и ще си останат неразгадани. Ретроспекцията изплува в няколко личностни заключения:

  • Песен, която не би си позволил да слушаш сега, но е разтрисала омекналите ти крайници преди, продължава да те радва.
  • Музиката от светлия отминал период преди 10 и повече години се слуша наизуст, колкото и с ритъм, толкова и с текст.
  • Позабравени, но любими звуци ти влизат като миризма от някакъв парфюм. Веднага, когато ги надушиш, от някъде изкачат образи и усещане за допир.
  • Музиката, която си слагал на repeat преди не мирише на мухъл, но ти отваря пак широко очите.

И преди да отидеш на същото място, което си пълнил почти всеки ден преди, с почти същите мераци, продължаваш да мацаш перманентното ярко червено червило, да нанизваш бомбастичната шапка, да мачкаш старата тениска и да я „съчетаваш“ с новото сако. А, да, също така не изневеряваш на кецовете и предишния ритъм, ама сега те са малко по-прибрани. Той (ритъмът) продължава да си е живовляк, само че подбраните от по-скоро го слушат различно. Разпитвай за него и предишните и сегашните, за да ти се избистри.

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=UFCWRFVCtks]