Cooh & Avigeya – красива музика, въздействаща на всички сетива

Cooh & Avigeya – красива музика, въздействаща на всички сетива

Преди да си хипстварствуваваме по време на HippieLandia – тa, разпитахме COOH & Avigeya за  повода да се случат там заедно…

Снима и пита: Анастас

Анастас: Здравейте, тъй като бях свидетел на първата жива колаборация между Иван Шопов и Avigeya, искам да Ви поздравя за интересния проект и с това интервю ми се ще да надникнем „зад кулисите” на музикалното ви преображение… Как всъщност се роди идеята за тази колаборация и как точно се случи?

Александра Василева (Avigeya): Познаваме се с Иван Шопов вече повече от година. Ние харесахме отношението му към българския фолклор. Той хареса нашите творчески идеи, нашите авторски песни. И решихме да творим заедно. За първи път си ни слушал на неговото One Man Party през април тази година.

Cooh/Balksansky/Ivan Shopov: Аз съм израснал с фолклорните песни на баба ми и дълго време търсих подходяща ситуация, за да сътворя нещо в тази посока. Когато се запознах с момичетата от Avigeya, веднага ми стана ясно, че ще се сработим и така след първото ни участие на One Man Party, решихме да продължим работата ни заедно.

hop2Как се чувствате пред такъв тип публика като на One Man Party? Как бихте оценили реакциите от изпълненията на Cooh & Avigeya до сега?

Ралица Кирилова (Avigeya): Публиката е прекрасна, емоционална, вдъхновяваща! Реакциите бяха – “УАУ”. Всички бяха усетили магията, която носи музиката на Avigeya и Иван Шопов. Ние се чувствахме толкова заредени, толкова щастливи, че хората ни приеха с любов. Мечтали сме за такава публика! Бяха невероятни!

Така си беше… А как ви се струва работата с Иван, като артист с толкова широк музикален мироглед?

Милена Великова (Avigeya): Освен изключително вълнуваща, за нас, работата с Иван е наситена с много ценен опит. Да работиш с артист от неговата величина е прекрасно изживяване – приятно, полезно и вдъхновяващо. Той е талант, който е отворен към всякакви идеи и хрумки!

Проявявате ли симпатия към бас музиката или все още не?

Сибина Раденкова (Aigeya): Всяка от нас има различно ниво на симпатия към нея, но като цяло ние се интересуваме от това как фолклорът може да си съдейства с този стил. Колаборацията с музиката на Иван се харесва на всички нас.

А мислите ли да издадете песен заедно?

Алекс: Защо не?!  Имаме идеи, но нека се осъществят!

Cooh: Работим усилено – скоро ще има за какво да ни интервюирате пак. 🙂

hiop2(към Иван) Какви са вдъхновенията, които черпиш от Avigeya? За мен те излъчват българска красота. Дали тя лъха от природата или от красивите ни момичета – все е вдъхновение за изкуството. 🙂

Красотата вътрешна и външна, съчетана с талант и широко скроен поглед винаги са ме вдъхновявали. Както природата е всеобхватна, така и красивата музика въздейства на всички сетива, когато е създадена с любов и желание. Нека по-често поглеждаме към красивото и се научим да го ценим.

Изпълнението ви е обявено като Cooh & Avigeya, но ще чуем ли тежкия бавен бас на Балкански?

Cooh: Ще има много различни стилове, които не е задължително да са COOH или BALKANSKY. Аз не деля музиката на две, а гледам на нея като инструмент за вдъхновение и предаване на положителна енергия. Със сигурност ще има много силни музикални изненади!

Послание към публиката, която ще преживее изпълнението ви на HippieLandia?

Момичетата от Avigeya: Бъдете смели в мечтите си!

Cooh: Обичайте себе си и музиката с вас!