Чети, гледай и слушай. CineLibri.

la delicatesse ost

Чети, гледай и слушай. CineLibri.

Първият кино-литературен фестивал в България CineLibri ще се състои от 2 до 11 ноември 2015 г.

От 2 до 11 ноември в София, Пловдив и Варна ще се проведе първият по рода си кино-литературен фестивал CineLibri 2015. Организатори на събитието са ИК „Колибри“, които тази година празнуват своя 25-годишен юбилей.

В дните на фестивала ще се прожектират 14 филма, образци на най-добрите екранизации на книги. На 10 от прожекциите пък публиката ще има удоволствието да се включи в изненадващ хепънинг или специална среща с някои от авторите на литературните творби, както и създателите на техните екранизации.

Сред кинолентите във фестивалната програма присъстват вечни кино шедьоври, като „Закуска в Тифани“, модерни класики, като „Фрида“, „Чуй ме“ (с кино заглавие „Не мърдай“) и „Непосилната лекота на битието“, както „Никой не се спасява сам”, чиято прожекция у нас идва веднага след премиерата му на фестивала в Кан тази година.

Специални гости на CineLibri 2015 ще бъдат известният американският писател Дъглас Кенеди, една от най-ценените италиански писателки – Маргарет Мацантини и Серджио Кастелито – знаков италиански актьор и режисьор.

Желанието на Colibri е да подари едно незабравимо преживяване, което обединява зрителите и читателите. А DJambore.com те призовава и да си отвориш ушите, защото филмите от програмата имат шеметни саундтраци. Чуй част от тях като кликнеш върху заглавията…

PosterCineLibri

Любовта трае три години

Закуска в Тифани

Фрида

Чуй ме

Непосилната лекота на битието

Да дойдеш на света

Живот назаем

Никой не се спасява сам

Кустурица. Балкански хулиган

Деликатност

Убийства в Оксфорд

Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна

Програмата на CineLibri можете да откриете ТУК

https://www.youtube.com/watch?v=oq0KBtzvdNA