Bomfunk MCs: Ще ви изстреляме в съвсем други измерения

Bomfunk MCs: Ще ви изстреляме в съвсем други измерения

Bomfunk MC’s е финландска хип-хоп група, която в периода 1998 – 2005 г. успява да създаде едни от най-емблематичните парчета на своето време. През 2018 г. бандата отново се събира и успява да подлуди хиляди фенове по време на участията си.


Дебютният албум на Bomfunk MC’s „In Stereo“ излиза през 1999 г. и включва вечните хитове „Freestyler“, „Uprocking Beats“, „B-Boys & Flygirls“, но най-големият от тях безспорно си остава „Freestyler“. Парчето превзема челните позиции в почти всички музикални класации в Европа, Австралия, Нова Зеландия и т.н.

През 2002 г. групата издава втория си албум Burnin ‘Sneakers„, част от който са парчетата „Super Electric“, „Live Your Life“ с участието на Max’C и „(Crack it!) Something Goin’ On“ с Джесика Фолкър. А две години по-късно излиза и техният трети, и последен засега, албум „Reverse Psychology„.

Следва почивка и оттегляне от активния музикален живот, но през 2019 г. групата решава да се впусне в ново музикално приключение. Резултатът е повече от мотивиращ – феновете им все още имат нужда от тяхната музика и мощен заряд! Затова Bomfunk MC’s не губят време, заснемат нова, съвременна версия на видеоклипа на Freestyler, с което отбелязват 20 години от излизането на парчето и тръгват по фестивалните сцени в Европа.

А през август 2020 г. ще пристигнат за първи път в България за свое едночасово шоу на SPICE Music Festival, което е и първата им среща с българската публика въобще. Не я пропускайте – 7, 8 и 9 август 2020, SPICE Music Festival в Бургас!

Спечели двойна покана за фестивала от DJambore.com ТУК.


Какво сте приготвили за първата си среща с БГ феновете?*

*за съжаление, в последствие Bomfunk MC’s отмениха всичките си летни участия, включително и това по време на SPICE Music Festival

Raymond Ebanks: Много енергия, позитивни емоции и невероятни брейкденсъри! Музика от ерата на 2000-та с Freestyler, Something Going on, B’boys Fly-girls и много други изненади!

Никога не сме били в България, но нямаме търпение да дойдем и да сложим усмивки на лицата ви! Очакваме фестивалът да е истинска лудост, при това на метри от морето, което си е чудесна комбинация.

Кой е любимият ви хит от 90-те?

Fatboy Slim: Rockafeller skank! А Drum’n’bass и електро-рап музиката продължава да ни вдъхновява и до днес.

Работите ли върху някои нови проекти сега?

Да, например JS16 & Stella Mwangi: In the spot


Знаете ли нещо за първото издание на SPICE Music Festival, което се проведе миналата година?

Гледахме доста видеоклипове в Youtube от първото издание и изглежда отлично, надали може да бъде по-добре от това… Освен, ако ние не сме там. 🙂 А ние идваме, така че очаквайте да изстреляме фестивала на съвсем друго ниво, в съвсем други измерения!

Мотото на фестивала е TASTE THE MUSIC – как бихте описали вкуса на 90’s?

Drum’n’bass, jungle, two-step, бяха свежи фънки времена!

Няколко думи за феновете ви тук?

Нищо не бихме постигнали без вас, това е истината! Така че, нямаме търпение да се срещнем! Искаме да ви изкараме от ежедневната рутина и да се забавляваме заедно на SPICE Music festival 2020 в Бургас! Ще бъде незабравимо!