Белослава: Музиката винаги е там за мен

Белослава: Музиката винаги е там за мен

Най-накрая омотахме Белослава в нежна раздумка за DJambore.com. Въпреки времето навън, температурата на разговора е топла, усеща се направо… не като между две луни, а като между две ярко светещи слънца. И те, така…

Ан: Здравей, Белослава. Славата ти се носи от 90-те години насам, за да те преоткривам чрез десетки проекти, в които винаги намирам по нещо познато и по нещо различно. Какво те стимулира да се развиваш? Накъде гледаш в този момент?

Белослава: За съжаление съм много разсеяна в този етап от живота ми. Не съм концентрирана само върху музиката, а в повечето случаи, само тя ми е в главата. 🙂 Добре, че светоусещането ми и любовта към живота като цяло ме държат будна и пълна с енергия. Общо взето това ражда музиката и идеите в мен.

Да, със сигурност любовта към живота ражда и нежността в музиката ти. Кой е най-нежният глас, който си слушала – на живо и в сънищата?

Гласът на Хосе Джеймс, Джеймс Инграм, Пати Лабел, Шаде, Нора Джоунс и още много други носят истинска нежност. Но да не забравяме, че гласът е посланик на душата, така че, когато говорим за гласа на някого, говорим и за много други неща…

Страхотно е да можеш да го владееш… гласа. На мен не ми се отдава, но да не се отклоняваме от основния повод за разговора ни. Този 14 февруари ще особено нежен, защото точно тогава ще се проведе твоят концерт Feel The Love в Sofia Live Club. Във всичките ти парчета присъства темата за обичта, но ако трябваше да определиш една твоя песен като най-влюбена, коя щеше да е тя?

Сън през май“ от първия ми албум „Улици„… Дуетът с Бобо „Нямаме време“ от албума „Слушай ме„… „Където си ти„, „Улици“ и май ще започна да изброявам всички. 🙂 Усещам големи количества обич в музиката и в живота. Така си го представям.

Големи количества обич се забъркват и „В топлата Коледна кухня“ – твоята първа готварска книга. Кажи какво би сготвила на любимия човек точно на 14 февруари?

Малка лешникова торта с мус от бял шоколад и портокалови корички.

Ех, ама наистина любовта ще мине през стомаха… Освен вкусна торта, какво може да те накара да спреш да пееш, пред какво би замълчала?

Както казах, понякога съм безкрайно разсеяна и се занимавам с куп други неща, които ме разконцентрират и отдалечават от музиката. Тогава се виня много. Но и ми помагат да погледна от друг ъгъл и после всяко завръщане ми е приятно. Тя е винаги там за мен и ме чака.

А има ли български изпълнител, с който искаш да направиш парче, но това още не се е случило?

С огромно щастие бих пяла с Прея. Намирам я за различна, дълбока и емоционална като мен.

Супер, чакаме песента. Казваш, че предпочиташ да грешиш по свой избор. За какво не ти остана време да сбъркаш?

Хубав въпрос… трудно ми е да кажа, защото съм много самокритична и намирам грешки в много от нещата, които правя. Радвам се обаче, че се уча от тях и не ги повтарям. Вървя напред!

Върви и ти напред към двойна покана за концерта на Белослава на 14 февруари! Можеш да я спечелиш като покажеш вкус към романтичната музика и естествено повярваш в късмета си. 🙂