Me-e-n и то брадат…прераждането на един подражател

Me-e-n и то брадат…прераждането на един подражател

„Ей, много ми приличаш на оня Beardy, ме-е-ен“, ми споделя девойка, за чиято възраст не мога да гарантирам, още по-малко знам как се е озовала вкъщи.

Едва ли е заради брадата, мисля си. По-скоро заради неделното парти, което спретнахме след концерта в Mixtape 5. И аз си имам кофичка и loop-атка като Beardyman:). Чакам  софтуера Beardytron 5000 MKll, за да си композирам с него. Миксирането на бийт-бокс и бас, дъб и скреч, глас и бяс от няколко години „интегрират“ вкъщи подобен тип момичета с ласкателни твърдения.

Първоначалното си вдъхновение почерпих от бийт-бокс батълите, Skiller, няколко пича, които слушах на улицата… След като се затършувах по-надълбоко в дебрите на способностите на гласа и техниката, издигнах Beardyman в култ. Той беше „съществото“, което умееше да владее гласа си по нечовешки начин и да разбива публиката сякаш е от отвъд. Гледах си през youtube-a и имитирах. Хората, които са правили същото, знаят как се почуствах, когато разбрах, че Beardy ще забие в София.

Денят и часът дойдоха, а предварително случващото се хич не беше лошо – наплив на мястото от хора, с които се познаваме от деца. Питат ме за моята loop-атка. Няколко пича пускат подобаващо. Тук там мъжделеят посредствени „звезди“, дошли на партито, щото бийт-боксът е куул. Добре свършената работа от 1000-та имена озеленява почвата. Барикадирано от няколко монитора и пулта изниква Съществото.

Как звучат KRS-One, Prodigy, Marc et Claude от една уста и няколко пада? Добре, мно-о-о-о-о-о-г(гггг)-о-о-о-о добре-е-е. Има си джънк, две-три приказки на български и много уместен вокал – на живо, обграждащ и зациклящ (в до-о-обрия смисъл на думата). Демонстрация на възможности и урок за ревностните подражатели. Доволен съм и много екзалтиран, защото съществото, вече не е ТО, а аз… И случващото се с 1000 души с 889 имена ще се случи утре у нас. И „то“ ще съм аз, барикадиран от малко по-непрофесионална технология, от приятелите ми и от няколко момичета, за чиято възраст не мога да гарантирам… Приличаш ми на Beardy, ме-е-ен. Да, защото съм гласът, а не брадата… Не, че не се уча от най-добритеJ

Питат Дарън Форман в какво тяло би искал да се озове душата му, ако има прераждане, а той отговаря: „Пак човешко. Ще се пробвам да прогресирам до нирвана като следвам плямпанията на будистите.“

Пък аз слушам Конфуций: „Опирай се на Правилата, усъвършенствай се чрез музика.“