Бангбутце – от Кьолн, та и отвъд

KOsta Kostov

Бангбутце – от Кьолн, та и отвъд

Колкото и да сме гледали, колкото и да сме трещели, колкото и да сме се разсичали, винаги има нещо, което дебне от ъглите далече и не чак толкова, за да ни напомни какво е скрито на една пресечка от нас.

Може и да сте чували за Бойлерруум-a, прoчутото парти на живо… и да го следите в нет-a (от ТУК). Дипло, Модселектор, Бродински, Франсис Дилън, всички си минават по реда, като регламентирани участници в риалити „ТВ“ щоу. Бойлеррумът е описан от The Guardian като: ‘a site that takes DJs from the bleeding edge of the UK underground and puts them on at an invite only secret location, broadcast to thousands watching at home online.’

Кьолн също си има уважавано лайв стрийминг парти, което се зове Бангбутце (стаичка за банг-банг). Организира се всяка първа събота в месеца и обладава различни пространства live през www.bangbutze.com, стига да го пожелаете. На пипане се произвежда в бар Еренфелд , където local and unlocal матадори се раздават в световен мащаб.

Тази събота (2-ри февруари) за загрявка, можете да заслушате и Балкан Експрес. Партито е в Кьолнския клуб Гебойде 9  и на живо в Бангбутце-то. Там ще се вихри нашенецът Коста Костов с неговия специален гост от Будапеща Виктор Ласкай a.k.a. Superstereo. DJ Superstereo, също като Коста Костов се вдъхновява от фолклорни мотиви и смесва традиционния звук с хаус и денс елементи, за да потъне в балканското клубно звучене. Известен е и като продуцент на доста по-басовo масивни и начупени композиции и ремикси, добре омешани с мотиви от Балканския полуостров и Тропика на Козирога.

В съботата ще закънтят ремикси на Bregovic, Shantel, Shazalakazoo, Boban Markovic Orkestar, а ние ще сме подготвени и гладни за още гулаш и миш-маш