Антибиотика: Все още стоим гордо на върха

Антибиотика: Все още стоим гордо на върха

След като организаторите на SPICE Music Festival официално потвърдиха, че събитието ще се проведе и тази година, разджамбурихме с пълна пара към нежната свръзка между БГ 90-те, Spice Girls, първите обяснения в любов и жарта на голото кафе – Антибиотика! Вечните Ани, Савина и Силвия ще озарят сцената на SPICE Music Festival точно навреме, за да унищожат бактериите и да запалят спомена по времената вътре в нас. Но преди това се отбиват през DJambore.com за сладка раздумка…

zloNEdej: Вълнуващо за мен (и за всички непораснали „деца на 90-те“) е събирането на Антибиотика за SPICE Music Festival! Разтуптях се, когато разбрах новината и веднага се зачудих какво се е случило с вас през последните… 10 години…

Савина: Благодарим много за вниманието към „Антибиотика“! Гледаме основно към днешния ден, защото утре все още е далеч, а вчера беше много хубаво и галещо с любов, но вече е минало.

В едно интервю казвате, че сте горди, че преди сте се издържали само с музика… Как е сега?

Ани: За нас беше удоволствие и щастие да работим това, което най-силно обичаме. Работата ни в екип беше предизвикателство към нас самите и неспирен стремеж да се усъвършенстваме! Сега можем да кажем, че благодарение на хората, които срещнахме по пътя си, ние станахме по-богати хора!

Силвия: Богати с доверието и уважението на публика, колеги, журналисти, приятели! Стояхме и все още стоим гордо на върха, а обичта на феновете ни дава сили и до днес!

Какво ви накара да решите да се съберете именно за SPICE Music Festival? Обещали сте и да издадете ново парче…

Силвия: Прекрасното и нежно, тактически издържано отношение на организатора на фестивала, беше причина за нашето категорично „Да“. Ние все още изпитваме огромна любов към публиката и голямата сцена!

А за песента ще кажа само, че ще бъде посветена на една простичка истина за живота. Но останалото засега ще запазим в тайна, за да не лишим всички от една приятна изненада! 

Ходихте ли на концерта на DJ BOBO преди 2 години в Арена Армеец? Поддържате ли някаква връзка с него, след излизането на бял свят на съвместното ви парче „Вълшебен свят“?

Ани: Не, за съжаление. Ние в момента сме пръснати по света и подобна организация е трудна. Но пък въпросът е чудесен повод да си спомним за Камен Спасов – човекът, който ни помогна да осъществим тази колаборация с DJ Bobo. Парчето с него бе част от първия ни албум „Вълшебен свят“, който бе един изключително успешен старт за „Антибиотика“.

Каква музика обичате да слушате? А какво пускате на децата си? 

Савина: Харесваме различни видове музика и модерното й звучене. А децата ни слушат предимно „БГ радио“ и радио „Сити“. Е, преоткриват и Антибиотика, разбира се. ☺

Кои от съвременните БГ музиканти харесвате?

Ани: Харесваме повечето от българските музиканти в момента. Имаме и много талантливи млади изпълнители като Керана, Алма, Маги Джанаварова.

Кои, според вас, други талантливи български артисти, изгрели през 90-те, продължават да правят качествена музика и сега?

Савина: Любо Киров, Графа, Миро. Има и други, разбира се, но не можем да не отбележим постоянството на тези изпълнители, които със сигурност влагат много усилия в това да продължават да творят и бъдат актуални и днес. Йоко Захариев също – песента й „Тази сила“ е уникална!

Отвъд хитовете ви „О, не“, „Няма как“, „Искаш да си с мен“, „Какво е времето вътре в мен“, „Хладно пространство“ и т.н., има ли песен, която е трябвало да стане популярна, а поради една или друга причина това не се е случило?

Силвия: О, да! Определено „Погубена мечта“ е една такава песен. „Аз дишам с теб“ също – музиката й е на световно известния DJ Takada. Но никога не е късно – гордеем се с всяка една от песните, които създадохме, защото те продължават да се слушат и да звучат актуално.

Къде е вълшебството в днешния ви свят? Кои са нещата, които „ви палят“ сега, така, както музиката преди?

Ани: Днес живеем различен живот. Обичаме семействата си, наслаждаваме се на времето прекарано вкъщи и на всичко, което имаме. Животът е прекрасен и щедър, простичък и много усмихнат.

Ако можехте да имате суперсила, каква щеше да е тя?

Силвия: Супер силата на любовта във всичките й посоки и измерения! Да обичаме е най-силното човешко чувство! Да сме добри и сплотени и на думи, и на дела!