7 причини да те е яд, че се обърка и не дойде на Wrong Fest 2015

7 причини да те е яд, че се обърка и не дойде на Wrong Fest 2015

Не на земята, а в леглото – на чисто и сухо (за жалост), полагам морни кълки и подпухнали очи. Заблеян в паяжинясалия таван, а не в тежкото небе, си събирам спомените от праведния Wrong Fest 2015 и не ми се вярва… в законите на Мърфи. Пипалата на паяка тракат по главата ми и разплитат спомен от 2011 г. за първия Elevation Festival в Разлог. Спомням си, че тогава си помислих – не съм бил на по-добре организиран фест в България досега. Точно се зарадвах и се почна едно „елевиране“ на ветрове и хейт, забъркани в циклона на невероятни, но достоверни сведения за причинно-следствената логика за отменянето на втория ден на фестивала. Този уикенд затвърдих мнението си, че природните стихии, и законите на Мърфи покрай тях, се разфучават точно навреме, за да се присмеят на най-яките инициативи…

Въпреки и напук на тях, си избирам 7 причини, които да оборят Мърфешките закономерности и да ти покажат, че мно-о-ого се обърка като не посети Wrong Fest 2015.

1. „Нищо не е толкова лесно, колкото изглежда.“ WRONG! Всичко е по-лесно, ако сгрешиш.

Местността в с. Войнеговци, която приюти феста, е хем красива, хем достъпна. Дори да объркаш маршрута/маршрутката/жената, преживяванията до достигане на опорната точка на Wrong Fest-а са окъпани в забележителни открития. Как иначе ще разбереш, че има толкова алтернативни пътища/каруци/мъже, които могат да те отведат на точното място?

animacionerite2. „Истинският характер на нещата е винаги скрит.“ WRONG! Истинският характер на нещата е пред и зад сцената.

По време на първия Wrong Day от феста Tuber, Planet of Zeus, Animacionerite и Valley of the Sun показаха истинския си характер. Нищо не остана скрито пред развихрилата се публика, която мяткаше коси и опиянени очи към истината. Банди, различни по значение и звучеНИЕ раздаваха характер, нови парчета и класики.

3. „Природата е на страната на скритите дефекти.“ WRONG! Скритите дефекти, природата превръща в ефекти.

Wrongовалът се оказа най-приказното допълнение във фестивалната програма. Замокри се още първата вечер около Анимационерите, а дъждът продължаваше да ни анимира и в неделната сутрин. Но The Right Day нямаше как да е all right, ако бяхме сухи и социално безотговорни. 🙂

4. „Нищо на този свят не може да се извърши безгрешно, грешките са по-упорити от нас.“ WRONG! Нищо на този свят не може да се извърши безгрешно, но винаги можем да опитаме.

Ако си пропуснал Wrong Fest 2015 си спомни за всички останали фестивали, които си посещавал. Сети се за грубоватата охрана, сърдитите бармани, завеяните стюарди, свършилата/скъпата бира, упоритото неспазване на line-up-а, гъчканицата… Е, нито един от посочените артефакти, съпътстващи почти всеки фестивал, НЕ беше налице. Има нещо объркано в този фестивал, нали?

5. „Всяко решение поражда нови проблеми“ WRONG! Проблемът носи в себе си няколко решения.

Точно около дългоочакваното избухване в стил Truckfighters и The Subways възникна и проблемЪТ. Няма ток, няма живот, няма изпълнения на живо. Колкото и да им се иска на законите на Мърфи да се проявят с пълна сила, ще трябва да почакат, защото организаторите обещаха: „Всеки, който по някакъв начин покаже, че е бил на феста, ще може да посети безплатно следващия концерт на The Subways в София. Надяваме се да имаме конкретна дата скоро!

6. „Усмихвайте се… Утре ще бъде по-зле.“ WRONG! Усмихвайте се… Утре ще се радвате.

Вторият ден на Wrong Fest 2015 се усмихна следобедно, за да завихри смехове и подскоци около сцената, най-вече заради бълващите свежо настроение Popa Sapka. Акордеони, перчеми, въображение и… Хубава си, моя горо! Преди лиричните и кракооплитащите отклонения поляната на Войнеговци пое вибрациите на Wooldozer и Hayes and Y. Последните се отличиха с най-усмихнатите фенове, които на длъж и на шир демонстрираха любовта си към бандата и се опиваха от характерното им алтернативно звучене. 🙂 За отскок преди Truckfighters трябваше да поемем на екс един шот от Babyface Clan. Настана класическа еуфория, в която дори проблемът с озвучаването и липсата на вицове не успяха да смъкнат поклонниците на клана на земята. Прескочих от шот на коктейл…

7. „Всичко върви към зле едновременно.“ WRONG! Всичко тече, всичко се променя.

И докато дъждът се изтече, a токът спря, грешниците на Wrong Fest 2015 продължиха да си подскачат, кой доволно, кой от яд, че не е слушал, както е очаквал Truckfighters и The Subways. Аз си запазвам удоволствието от преживяното и се оттичам/отчитам с недоспали очи пред компютъра. Времето си тече и се случва. Понякога дори е по-правилно да избереш да го използваш по грешния начин.

[flickr_tags user_id="99590305@N07" randomize="true" tags="wrongfest2015_"]