10 ГОДИНИ БАСС БОЛНИЦА БЪЛГАРИЯ

10 ГОДИНИ БАСС БОЛНИЦА БЪЛГАРИЯ

Здравейте, малки и вече не толкова малки басъри, и разбира се, басърки,

В събота бяхме любезно хоспитализирани от HMSU , Hospital Records и компания (Hospitality Bulgaria) по случай 10-годишния юбилей на Hospitality Bulgaria – HMSU presents: 10 Years of HOSPITALITY Bulgaria. Партито протече по следния план-график:

22:00 – opening

22:15 – 23:30 – ACIDTRIP

23:30 – 00:30 – HIGH ROLL

00:30 – 02:00 – FRED V + LINGUISTICS

02:00 – 03:00 – DANNY BYRD + LINGUISTICS

03:00 – 04:30 – LENS

04:30 – 05:15 – L 33

05:15 – 06:00 – FAITH

На купона пристигнахме малко след 02:00 по време на сета на Danny Byrd, заедно с MC фурията Lingustics, който не е спрял да сцепва микрофона още от към 00:30 по време на сета на Fred V – така чухме от приятели. Звученето беше jump up, клонящо към лек UK DnB Mainstream (тоест – енергично, приятно и слушаемо – б. а.) Като цяло, вечерта бе посветена на един от най-известните британски лейбъли в жанра – Hospital Records, така че, нямаше как и да очакваме друго, още повече от един от първите артисти, подписал с лейбъла (Danny Byrd). Ето и кратък видео тийзър, повече от/за Danny Byrd – тук и тук (от hospitalrecords.com).

Партито продължи със сета на една дама – Lens, което за нас (ненаправили предварителния си рисърч) бе повече от приятна изненада. След кратка справка, научихме, че е от Brighton и че е започнала кариерата си с миксиране на винили с хип-хоп. Lens ни зарадва с енергичен и експлозивен, едновременно с това приятен микс от DnB с привкус от Острова, който те кара да подскачаш. Кратко видео от сета й – тук, а повече за самата нея, от сайта hospitalrecords.com – тук, рилийзи – тук

Партито продължи с малко по-тежък neurofunk звук, подаден от нашето момче L 33 (намери го във Facebook и SoundCloud). Ако и вие сте с една идея по-ограничен опит в музикалните жанрове (и под-жанрове) и се чудите как аджеба звучи neurofunk-а, еми – ето така. Нашето момче Даян Куцаров (Търново Массив!) не ни разочарова и този път (и без да сме най-големите почитатели на тежкия басс). 

Малко след 05:00 зад плейърите (от стомана) застана нашето момче Жорката, aka Faith (повече за него – в SoundCloud), който затвори вечерта повече от подобаващо с Neurofunk / Techstep drum and bass селекция (типично за лейбъла Warfare Recordings). Не толкова кратък видео тийзър от сета на Faith – тук и тук. А ние… танцувахме до зори (че и след тях), пихме, пушихме, творихме, обичахме, създавахме on the dancefloor и около venue-то City Stage… и се прибрахме повече от щастливи малко преди 7-8 сутринта за да не прекалим съвсем. Понеже ние никога не прекаляваме! 😉

До нови срещи и нека музиката е с вас, приятели!

 

***
Аматьорски видео плейлист – тук.