Четвъртъчно приключение с Ревю и Контрол

контрол

Четвъртъчно приключение с Ревю и Контрол

Сигурен знак, че лятото е свършило, са възобновените среднощни излизания в четвъртък, в стил малката събота. 

Подвластна на този импулс и аз се запътвам към вече отворения за новия сезон Mixtape 5. Поводът е двойният концерт на Ревю и Контрол. Започвам да оглеждам обстановката още с пристигането. Пред входа в познатия подлез вече се е събрала скромна група, обещаваща, че достъпът до бара вътре ще е, ако не лесен, то поне сравнително бърз. Хората обаче правилно са си казали, че не трябва да съдиш по първите впечатления. Макар вратите да са отворени едва от 20 минути и пушачите отвън да са малко, достъпът до бара хич не е лесен, а в заведението като цяло вече е трудно да се разминеш.

С весело дрънчене на бирени бутилки и поклащане в ритъма на музиката на диджея млади и стари загряват за двете дългоочаквани и любими групи. Първи на сцената излизат Ревю. Никой няма нужда от специална покана, десетки гърла в миг започват да припяват, а телата да подскачат.

Сменяме си кафеварките и зареждаме батериите. Никой не усеща, как са минали два часа и искаме още, и още. Крепи ни мисълта, че вечерта не е свършила и тепърва предстои срещата с Контрол. Иван и компания не ни оставят да чакаме дълго. И скоро гърлата ни пак подхващат песен. Пеем на съседа – Олеле, колко съм пиян, а на момата до нас – Ти още ли си тука, ма. Подскоците минават на нови нива и смелчаци пробват дори стейдж дайвинг. Нощта прераства в почти сутрин и силите ни напускат тъкмо преди края.

Напускаме с усмивка бара и вече нямаме търпение за следващата ни среща и с Ревю, и с Контрол, и с Mixtape 5.

снимки и видео: Аля Даскалова