Миленита продължава да върти шапка и опашка

Миленита

Миленита продължава да върти шапка и опашка

Рижав ритъм и дъх на ром заля маймунарската сцена при развихрянето на Миленита

Мац, пис-пис – подвикването означава само едно: рижавата опашка пак ме кани на чашка. Този път в Маймунарника на 4-ти септември. И май поканената не бях само аз. Мац, пис-пис..Още двестатина души чакат Миленита да излезе и нетърпеливо посръбват от всичко, което намерят.

Funky Miracle и The Smugglers Collective разцъкават приятно инструментала, за да е всичко в тон с предвещаната поява на Миленита. Още веднъж мац, пис-пис, този път на екс и ето, че тя се появява. Облечена в кожен панталон и потник, Миленита леко врътва шапка и земята бързо започва да се върти, върти ли, върти-и-и…

Земята се върти …
Луната се върти …
Небето се върти …
Върти, върти, върти …

Поздрави за всички, които познаха куплета от песента й „Водка“.:)

Песен испанска, след песен българска се редят и няма как друго да е, защото си личи, че Миленита има нещо общо с Куба. Има общо и с Мария, Яна, Мина, Ина и мен. Пием и пеем за тях и за нас. В танца объркваме реплики от песни със случки от живота. Двете постановки се преплитат и потропват задружно в такт със суинга. Очаквано, публиката не пуска Миленита да си тръгне.

На място и изневиделица на сцената изскача Хари Сърмата, ама само за минута. Пропява рими две и изчезва, а Миленита се опитва да успокои народа с думите: „Следващия път ще се видим, когато подгряваме Ману Чао„.

Публиката е презаредена и оранжеви полички се врътват в суинга, дори и след като Миленита е зад сцената. Тик-так часовникът тика-така, за да я дочакаме пак на концерта на Ману Чао на 16-ти септември заедно с Уикеда.

И си пожелаваме лека нощ с мятане на лапи, подсвирквайки cover-a на Миленита на песента „Дано, дано“…

Милента & Funky Miracle – Пия за Мария @ Маймунарника