Мерудия с нов клип и препоръки за намаляване на стреса

123

Мерудия с нов клип и препоръки за намаляване на стреса

От DJambore.com сме на всяка манджа мерудия. Затова, и естествено заради яката музика, която създават, няма как да не следим изкъсо бандата Мерудия. Конкретният повод за разпит на Весо е премиерата на видеото към “Сто двайс’ три Иракли“ на 3 юли, на живо, на покрива на Сердика Център.

Anna: Как пък си избрахте точно покрив и точно мол за премиера на клипа?

Весо: Получихме покана от Fusion Embassy, които организират събития на това място и просто закачихме премиерата на клипа към концерта, който щеше да се състои, така или иначе. Пък и обстановката е тематична.

Ясно. А каква е идеята на видеото и по кои места на Черноморието свирихте и снимахте? 

123Видеото е заснето на Иракли, както и на няколко други места. Дело е на Under 7th Floor Studio, които направиха и клипа към Minimum stressИдеята е свързана с пресъздаване на няк’во морско джамборе, има огън и други неща…

Къде е мерудия джамборето в жежкия сезон? Ще имате ли участия на морето?

Ще свирим на УзанаПолянаФест на 18-ти юли, след това (на 8-ми август) сме в Ментол във Варна, скоро ще обявим и други дати…

Чакаме… Знаем за какво обичате да пеете, песните ви излъчват топлина. Има ли обаче теми, които ви дразнят и никога не бихте посветили парче на тях? Кога текстът ви се губи?:)

По-добре е текстът да не се търси, защото така може да се загуби. С темите подходът е сходен – темата те намира, а не си я търсиш, съответно няма смисъл да се мисли кои теми не стават.

Какво запомнихте през годините до сега, откакто правите музика с мирис на мерудия? Трябва ли да се спуснеш ниско, за да можеш да станеш?

Е, чак пък супер ниско – не, но може леко, само за пиниз. За да си спомниш…

За да се спуснем по течението, изброй няколко песни, след изслушването, на които стресът е сведен до минимум?

Абсолютна стрелба в тъмното: Mike Love – Moving OnNew Creations Band – Spottie Ottie DopaliciousChico Buarque – Essa Moça Tá DiferenteFatima – FamilyBombino – Tabsakh Dalet

А какво е първото нещо, което си представяш, когато чуеш думата “джамборе“? Изплува ли някаква песен в съзнанието ти?

Първо ми хрумна „google“. :). „Джамборе – по правилно „джамборее“ – (от суахили или зулу?)- лагер. Става популярна дума покрай скаутското движение, чийто основател, лорд Боден-Пауъл е бил офицер в Южна Африка и я въвежда като понятие за сборно мероприятие на скаутите. В българския език от 30-те до към 60-те години става синоним на младежки „купон“.“ Следователно песента, която би трябвало да пасне на джамборе е „Сто двайс‘ три Иракли“. 🙂 Елате в четвъртък от 19:30 ч., за да гледаме клипа заедно!

Зариби ни. 🙂