Б.Б.Т. 1 – Бичето. Боен клуб. Терминал 1.

Бичето Терминал 1

Б.Б.Т. 1 – Бичето. Боен клуб. Терминал 1.

Нещастници-и-и! Селяни-и-и! Удри-и-и! У-у-у (слаби сте)! И синдромът от Боен клуб се лее на талази по време на фамозния концерт на Бичето в Терминала.

А преди това?

Преди дългоочакваната поява на светлия образ на Бичето (live!), който обединява трагедията на цял един народ и „разкървавен“ се дере: „Смърт или свобода, смърт или свобода, смърт или свобода!“, блесна светлина в дъното на тунела (Терминала), излъчваща се от китарите на Skitnicks. Рокендрол, бейби!

Skitnicks is a psycho-rock band from Bulgaria, formed in 2011 in the city of Sofia. The band’s genre is going through warm guitar sounds and energy vocal refrains, involving also classic rock’n’roll, rockabilly, punk rock and stoner rock.” Цитатът от сайта им може накратко да се преведе само със споменаване на членовете на бандата: Нуфри, Иво Пешев, Милен Иванчев, Радо Йовчев.

SkitnicksSkitnicks приятно скитосваха през рокендрол дебрите, за да изпълнят с кеф парчета, които не бях чувала, но още от първо ухо ме разклатиха.

Front of stage чувам високо момче да пита „Това Нуфри ли е?“  и в същото време получавам пощипване от позната с въодушевен вик „Нуфри е Бог“. True story. Ако още някой се чуди това Нуфри ли е бил,  да цъкне песента под писанията. Shizo Doll.

До тук със спокойствието и светлината. Всички си искат Бичето. Не издържат. Не се издържа.

Що ни трябва Биче да се отпуснем и да си го покажем?

Бичето подклажда тълпата, облечен в костюм, а останалите бандити се крият зад шано каски и маски. Живи декори и тоалетна хартия в лебедов танц зад Бичето. Класическо влизане Бичето стайл. Айде, показвайте си го софийски боклуци, селяни и нещастници.

Показваме си го в ударното пого. Клуб Терминал се превръща в Боен клуб. Гледам филм – бием се и се обичаме; бием се, защото ни е писнало от боклуци, обичаме се, защото се забавляваме с пич, който се прави на боклук. И от тази боклучава потна смрад се издига нещо възвишено и задъхано. „Трябва да изгубим всичко, за да направим нещо.“ Заедно с Биче-водач затъваме в процеса на губене.

Направо ще пророня сълза от умиление, зяпайки бесни бутащи се телеса, изкарващи отвратта си сред сродни. Даже не мога да псувам-припявам с „най-добрия арендби изпълнитьел“. Само си мисля кога ли ще се сформира стройна армия от узроди (хибрид между урод и изрод), която да завладее света. Може би, малко преди да осъзнаеш, че Бичето е идея, а не човек.

Ако се събудиш по различно време на различно място, дали би се събудил като различен човек?
Турнето на Бичето продължава. Узроди от всички страни обединявайте се!

Skitnicks – Shizo Doll

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=WVnpqViBmGo]