Yannis (Locomondo): Both the crowd and the bands should leave the venue happy

locomondo

Yannis (Locomondo): Both the crowd and the bands should leave the venue happy

Партито по случай 20 години „На Тъмно“ (запиши си: 8-ми декември, Mixtape 5 –  разцепване с Locomondo, Popa Sapka, Миленита и Rebelites) зариби A Gent DJo от DJambore.com да подпита Yiannis Varnavas от Locomondo туй-онуй… 🙂

[alert alert_type=““ ]Click here to read the interview with Yannis in English[/alert]

A Gent DJo: Разкажи ни кои са LOCOMONDO, как започна всичко, какво ви събра, какво не ви разпадна…

Yannis Varnavas: LOCOMONDO са Markos Koumaris (вокал и китара),  аз – Yiannis Varnavas (вокал и китара), Stamatis Goulas (клавиши и вокал), Spyros Besdekis (бас), Stratis- Aggelos Soundris (барабани) и Thanassis Tampakis – нашият звуков инженер. Всичко започна много отдавна.. Ние сме група приятели, които искаха за свирят музика, която харесват. Събра ни любовта към груува и денс музиката… и тя ни държи заедно.

Да, определено сте започнали отдавна, заедно сте като банда повече от 10 години…

Наистина за това време сме преживяли много истории, които могат да се съберат в цяла книга. Предполагам, че за всички от групата пътуването до Ямайка е било едно от най-вълнуващите ни преживявания. Тогава записахме втория си албум; също се вълнувахме и при срещата ни с Manu Chao, когато свирихме на един фестивал в Гърция. Тези моменти наистина ни повлияха, не само на нас, но и на музиката, която правим.

Напоследък много гръцки група имат изпълнения на живо в България. Имал съм удоволствието да бъда на концертите на Mary’s flower Superhead и Baildsa тази година. Работите ли с други гръцки банди?

Това е страхотно! Ние винаги сме щастливи и горди да видим гръцки групи, които имат участия извън Гърция. Сътрудничили сме си с много гръцки и чужди групи, и винаги е било много ползотворно за нас.

20 г. На тъмноА имали ли сте възможността да се срещнете с интересни български музиканти?

До сега лично не сме се срещали с български музиканти, но успях да чуя доста неща в интернет на групите, с които ще свирим на 8-ми декември и се изненадах приятно. Наистина много добри банди, нямам търпение да свирим заедно!

Кои банди в световен  мащаб са успели да повлияят на музикалния стил на Locomondo?

Реге и ска музиката е обща основа за всички в групата. Тоест ние всички обичаме този стил музика. Разбира се, всеки един от бандата има своите лични фаворити, които по един или друг начин успяват да намерят своето място в звученето ни. От рок до електронна музика; до гръцка традиционна музика и диско Има много различни влияния в нашия звук. Ето защо казваме, че ние не сме регебанда в традиционния смисъл на думата, а банда повлияна от реге“.

В момента работите ли над нова музика?

Около нас винаги има нови идеи за песни. По-скоро пускаме нови парчета, когато почустваме, че имаме да кажем нещо ново, а не се стремим просто да мислим за издаване на нов албум…

За какво да се готвим по време на лайва ви с Popa Sapka, Миленита и Rebelites на 8 декември в клуб Mixtape 5?

Това, което винаги се опитваме да постигнем на нашите концерти, е чувството за парти. И публиката, и бандата трябва да си тръгнат щастливи след концерта, за да можем да кажем, че лайвът е бил успешен. След като се запознах с другите групи, които ще свирят с нас, сме повече от сигурни, че партито в Mixtape5 ще бъде силно.

Ами и аз така си мисля :). И последно – знаете ли какво означава на български език „на тъмно“, имате ли тъмна страна?

Знаем, че „На тъмное сцена на фестивала Spirit of Burgas, което означава на тъмно. Ще се радваме да дойдем и да свирим там

Дано, стига фестивали да проима и да пребъдат… Чакаме ви на 8 декември в Mixtape 5… като за начало…

Locomondo Live
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=H4Qtwk_eBJg]

 

 

 

Вижте също и: