WakeЪп! България. СЕГА!

WakeЪп! България. СЕГА!

Юли е само на няколко вдишвания разстояние, което ни доближава и до онова вълшебно време от годината, в което се случва фестивалът „WakeЪп! България“. Събитие, започнало живота си на шега и превърнало се в магия – жива, силна и дишаща с енергията на няколко хиляди човека за вече 6-та поредна година…

„WakeЪп! България“ тази година ще усмихне над 3 000 човека, а фестивалните дни ще са цели четири (7-8-9-10 юли). Боровата горичка над град Куклен вече кипи от живот и вълнение, а с това и работата по изграждането на фестивалната зона. Три музикални сцени ще озвучават събитието, като всяка една ще бъде малка отделна Вселена, подчиняваща се на собствени закони.

„Айляшката“ сцена се извисява на 3 метра от земята. Тя ще има и честта да открие фестивала в Четвъртък (7-ми юли). Очакват ни „SKILL“ и Иван Марковски (гайда) с проекта „Българи“, последвани от виртуозите „Balkan kHans“, а завършекът на живата сцена ще сътворят „Метаформоза“ с експериментален джаз проект. През останалите дни от събитието, „Айляшката сцена“ (наречена още Дневна) ще приюти общо 14 диджея и 6 музикални групи.

Главната „WakeЪп!“ сцена в Петък (8-ми юли) вечер ще бъде открита от нашумялата реге банда „Rebelites“. Разбира се, „Sen I“ и фестивалният химн „WakeЪп!“ ще посрещнат хилядите гости на неповторимото „WakeЪп!“ приключение. „Ogi23“ идват с нов див албум. Рап машината „Yoko“ пък се задава с нов проект, специално за фестивала. Логопедите от ILLmates („Logo5„) също ще избухнат с лексика и нов албум, а след година отсъствие от родната сцена ще имаме удоволствието да срещнем „X-Team„. И на цялата тази хубост, не можем да не споменем и „Emil Prize“ + „MC Нема„, които имат щур план да добавят към силната вечер Live барабани и много от любимия drum&bass.

Междувременно, 22:00 часа ще даде старт и на 3-тата гореща точка от фестивала, а именно сцена „Сфера„. За феновете на Goa Trance организаторите са поканили световноизвестния DJ от Румъния „E-Mantra„. Петъчния щурм ще допълнят бойците Marshmellow, Kundalini, Negada и така…до сутринта.

Традиционен кукерски ансамбъл ще открие главната „WakeЪп!“ сцена в Събота (9-ти юли). Вълнуващото представление ще бъде придружено от гайди, с които атмосферата през третата фестивална нощ обещава да бъде повече от приповдигната… Вечерта ще продължи с неповторимите Теодосий Спасов и Иван Шопов. И докато си мислите, че по-добре не може да стане, сцената на „WakeЪп!“ ще се озари от „Foltin“ (Македония). За капак гърците от Солун „Baildsa“ ще довършат започнатото с два часа балкан ска.  Със сет до сутринта „DJ Dharba“ ще ни разкрие връзките между балканската и бас музиката.

В Събота (9-ти юли) сцена „Сфера“ ще срещне гостите на фестивала с австрийско-немското дуо „Protonica“ (3-часов Live Set, последвани от небезизвестните Shrooms, Niquiet и Goa Angel. Сферата и двете вечери ще оживява с 3D Mapping.

В последния ден от 4-дневното “WakeЪп!” приключение, „Айляшката” сцена ще позволи на общо 6-ма диджеи и 2 групи да оставят широка усмивка върху лицето на всеки, избрал да стане част от „WakeЪп! България“ 2016.

Успоредно с музикалните благини за гостите на фестивала, организаторите са подготвили 3-дневна програма с лекции, посветени на алтернативния начин на живот, а десетките работилници ще се заемат със задачата да демонстрират и научат желаещите на тънкостите в своята сфера.

Специално за малките посетите на фестивала, WakeЪп! отборът е запланувал обособена детска зона с куп занимания и забавления през всички дни на горското преживяване. Наред с това, фестивалната зона ще се радва на своите тихи къмпинг зони, душове с топла вода, разнообразна кухня и дебели сенки. …И всичко това, обгърнато от прегръдката на невероятно красивата местност над Куклен.

Билети в мрежата на „TicketLogic”:

4-дневен единичен билет: 50 лв.

4-дневен семеен билет: 60 лв

Единични билети на място:

Четвъртък (7-ми юли): 60 лв.

Петък (8-ми юли): 55 лв.

Събота (9-ти юли): 40 лв.

Неделя (10-ти юли): 20 лв

Семейни билети:

4-дневен семеен билет: 70 лв.

Петък: 60 лв.

Събота: 50 лв.

Неделя: вход свободен

 

Вижте също и: