В този дъжд, по-добре с Yellowjackets

В този дъжд, по-добре с Yellowjackets

Девет часа минава, а Sofia Live Club вече започва да се запълва… стабилно. Tъкмо ни донесоха по един „Май Тай“. Отпивам жадно и се оглеждам. Намираме се на 10 метра в ляво от мястото на събитието, където, самотно, едно пиано чака да излязат на сцената „Yellowjackets„.

Автор: Антоанета Тончева

Yellowjackets – носителите на престижната награда „Грами“ (със 17 номинации до момента) бавно излизат на сцената точно в 21:17 ч. Още от първото си изпълнение, те вдъхват спокойствие и позитивизъм, за да омагьосат нощния клуб. След десетата минута всички застават неподвижно, сякаш премислящи дълбоко въпроса – „Колко всъщност ми харесва тази музика?“. Междувременно леко се отнасям в някой ретро филм, още от времето на нямото кино. А самите Yellowjackets се заканват: „Ще ви върнем в 90-те!„. Изпълнението им се състои основно в представяне на новия албум – „Cohearence“ (2016 г.), като измежду всичко чуто, с ритъма си ми се открои парчето „East side story„.

Моята близка приятелка И. пише въодушевено до приятеля си в Панама – колко хубаво си изкарва и как би искала да е с него, тук и сега.
Тази музика създава много поводи да си спомним забавни моменти от ежедневието, та дори и да плачем от смях. За жалост, оказа се, че „Май Тая“ не стига. Та, приспособяваме се към концерта трезви до крайност. Имам чувството, че хората на моята възраст тук, още не са дошли… 🙂

Днес за първи път в живота си осъзнавам какво представлява този стил музика – джаза. Ако някой се чуди, четейки тези размисли и страсти – Ами да, хубаво е. Изпробвай го и ти! 🙂  Джазът е предрешен в подходяща обстановка – приглушена светлина, четвъртък вечер, свещи… питиета по масите, малко романтика. Какво повече е необходимо, за да се потопиш в картината и усещането?

Успелите музиканти от Yellowjackets направиха подобаващо уютно шоу, за да впечатлят всички присъствали. А аз се изстрелях към различни усещания, някъде близо до електронна музика и бурни танци…