Лятото не си тръгва, защото Ъпсурт остават

Summer

Лятото не си тръгва, защото Ъпсурт остават

Рими и жици за миксиране. Ъпсурт, Bobo & The Gang, Jahmmi Youth, Qvkata DLG, Atila, Chibook, Keranov, So Called Crew с някакви други зарибяващи атрактанти. Изреждане и продължаване, продължаване.

Наскоро научих дума на чужбински, която се опитва да даде дефиниция на нещо отминало, по което продължава копнеж и около което мислите се въртят на 360°, за да променят спомена. Едно такова подобно хем завръщане, хем интуитивно опитване (опипване) на новостите от хипхоп вълноломите из БГ заля Mixtape 5 тоз петък. Събирам се и се опитвам да разфазя случилото се и приключилото HIGH SUMMER-SEASON CLOSING парти.

OPENING OF HIGH SUMMER-SEASON CLOSING. Явно, че лятото се затваря, а вратите на Mixtape 5 са широко отворени, за да може народът да се просмуква от всички ъгли. От рано, рано, добре познатото пред пространствено подлезно свърталище е плътно уплътнено. От хора. Този петък събития дебнат отвсякъде, но като че ли носталгично мокрото настроение надделява и предразполага към ъпсуртен избор. А за мен си има бонус – първо запознаване на живо с Qvkata DLG, Chibook и Keranov.

Затова с леко полюшване навлизам и аз в дебрите на Микстейп-а и си мисля, че ако случайно ме намесят в някой рапърски конфликт, веднага ще се оттегля като папа Бенедикт. Да, ама май няма как да се оттегля – препълнено е. Още незакръжала в половин кръг, се задава разримяването на So Called Crew. OK. Евгени, Жлъч, Бате Доуен (Indianus), Брят Че & Trasher разтърсват адски бързо и те вкарват в рапа дори, ако от над 10 години ти е бил в периферията. Евала. Има зверщина, няма лицемерщина…

Междувременно от време на време прелита из крютата на сцената и Jahmmi Youth, за да внесе още повече живец в подскоците на сцената и нажежаването на ритъма. Bobo & The Gang още са си супер свежи и доносват нестихващото бумбанбемнене зад микрофона, което отеква и в поклащанията на микстейпци. Тази вечер те май са по-различни, по-анархични и даже леко циничните. Qvkata DLG, Atila, Chibook, Keranov се изреждат на един дъх/дръпка. Мисля си – много си назад, щом не знаеш, че това се случва… И да, малко ушата си. Национализъм си казвам, и то на мах…

Разконцентриране заради познати, долетели от юга и вече разхвърлян ъпсурт цари. Продължават, продължават, сцепват, сцепват, макар и да сме/да са сбирени и сбръчкани. Хубаво де, няма лошо Prodigy да са ни прадеди. Покрай емблематични за преходното израстване отпреди близо 10 години песни се къпем в морето от „обичайните медикаменти“, за да се съсредоточим в поклащането на жената на шефа. После се продължава със звездите, куатрото, жигата… ХИП ХОП – тука има, тука нема феърплей. На сцената се изреждат около 10 текили, за да може този път китарата да свири. Струнни арaнжировки и разкрачени евъргрийн хитове. Изпихме си ги на екс и се изгубихме във вечерните лабиринти на лятото. Ъпсурт остават, така че и лятото ще продължава да го има.

[media link=https://www.youtube.com/watch?v=c6bk7ngIWAs&feature=youtu.be]