Тодес – свързващото звено между Майкъл Джексън и подскачането на въже

Тодес

Тодес – свързващото звено между Майкъл Джексън и подскачането на въже

Ако се чудите, какво е общото между чистача, Майкъл Джексън, суинг танците и подскачането на въже, отговорът може да е само един – руската балетна трупа Тодес.

За да получите обаче крайния резултат на тяхното представление, трябва да комбинирате горните неща с час и половина игра на цветовете и движението на множество тела сякаш са едно. Въпреки че и това сигурно няма да е достатъчно, но все пак е някакво начало…

Добавете и дребен балетист, облечен като „развълнуван диригент“, с леко рошав и небрежен вид. „Дребен“ всъщност не съм сигурна, че е. Така ми се струва от мястото ми в дъното на пълната залата. Но дори и такъв, след няколко минути той успява да накара публиката в зала 1 на НДК да „свири“ валс, само със силата на ръкоплясканията си.

Трябват ви и „клонинги“ на краля на попа, изпълняващи най-известните му танци, и премятащи се двойки във вихъра на суинга, и малко пера, като във всеки балет, и повече любов с щипка страст, да не забравяме и един секси чистач.

За да е пълна цветната феерия не отказвайте пъстрите балетисти, танцуващи под звука на популярни „черни“ парчета.

А пък ако някога сте си мислили, че можете да скачате на въже, най-добре помислете пак. Или просто гледайте финала на спектакъла ATTENTION. Сигурна съм, че ще видите поне няколко начина, за които никога не сте мислили, че са възможни.

 

Звук и картина от:

Тодес – съставка Майкъл Джексън

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=j47q2vBz1bs]

Балетът е създаден през 1987 г. Името му – „Тодес“, идва от един от най-опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата му ръководителка Ала Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали – французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър. Музиката за всичките спектакли на балета е дело на композиторите Алексей и Денис Гарнизови.