БЛОК Sessions: The Outlawz Live или как Люлин стана център на София

The Outlawz

БЛОК Sessions: The Outlawz Live или как Люлин стана център на София

автор: Киро (член-кореспондент Люлин:) )

Отивам аз на бара за първа биричка и ставам свидетел на следния разговор: „Не знаех, че си от Люлин”, “Не съм! Дойдох за концерта! А ти оттук ли си?”, „Ми, и аз не съм”…

Започвам със следната уговорка – не мога да кажа, че съм имал някакви очаквания от това парти. Tръгнах по-скоро за експеримента, за да кажа “Бил съм на концерта на бандата на 2pac в Люлин”. Но сега, като се замисля, каквото и да съм очаквал, нямаше начин да предположа, колко ще е яко, меко казано. Подробностите – по-долу…

Та… всичко започна така:

Обикалях си аз ж.к.-то и си мислех: „чий акъл роди идеята да се правят концерти в панелен мегаполис?”. Гледам тук, гледам там и тъкмо вече си помислих, че някаква грешка трябва да е станала, когато чух слаба музика зад ъгъла. Но грешка нямаше! Пред събитието вече имаше малка тълпа, а над входа – ОГРОМЕН надпис – графит: “THE OUTLAWZ”. O-o-o-o, това е мястото! Нахълтахме набързо да видим „кой к’во върти“, докато музиката вече гърмеше на пълни обороти. На бара имаше бира и коктейли, за съжаление на пулта – още никой. Невзрачно и непретенциозно място. Доста малко, но пък като се замислиш, все пак сме в Люлин. Ще пием по някоя и друга бира и хайде на последното метро. Разбира се, не стана точно така…

Още бяхме на първата си бира, започна раздвижване, та и ние – хайде след тълпата. Вече на сцената се изявяваше DJ Akasha със скречове, миксове и подкана за танци. G-Funk, baby! Супер яко като за начало! И вече предусещам в себе си желание за още, и още.

the outlawzНе след дълго достигнахме момента, в който сцената едвам се виждаше и се оставихме само на сетивата, за да разбираме кога се сменя  DJ-я. Над „колелата от стомана“ се „завъртяха“ и DJ-ите от Sofia Finest – DJ Mr. Endless и DJ Legendary, които се справяха супер! Похвала за музикалния подбор! Бяхме дошли за хип-хоп и рап и… си го получихме.  А за някой заблуден, който не знае защо е дошъл, пуснаха и малко по-твърд рок. Странно, но факт…

Вече на поредната бира чухме заветното “Здравей Люлиииин!” – родните рапъри започнаха да ги редят, подозирам, както само те си знаят. Дадоха един стабилен старт на вечер в рими. Публиката вече беше изпълнила малкото пространство, вдигнаха ръцете и стана абсолютно невъзможно да се следи какво става най-отпред. Това по никакъв начин не пречеше на истинските фенове и фенки да редят заедно с любимците си. На микрофоните преди звездите The Outlawz се изредиха Alex P и някой си Say P, който ние не познаваме. Най-запалените фенки пресметливо си бяха довели половинки, на чийто здрави (навярно люлински) рамене да се качат, за най-добрата гледка.

Започна да става късничко, а The Outlawz още ги нямаше. Прокраднаха се подозрения – да не би да е възникнал някакъв проблем и Щатските рапъри да са се отказали? Със сигурност са били по всякакви гета (като това в New Jersey, откъдето са The Outlawz – б.а.), но да не би “столичният“ ж.к. Люлин да ги е уплашил? И така да е, поне хич не ни е скучно. Има рими, има бири. Хората се кефят и се клатят. Други снимат и рапират. Абе, супер gangsta party се бе устроило, бе кво?!?

След няколко минути, които ни се сториха безкрайно дълги… THE OUTLAWZ изскочиха на сцената! 

В точно този момент всичко се извиси към тавана (който беше on fire!) – ръце, телефони, чаши и бутилки. Тълпата не беше голяма, но очевидно беше отбрана и без проблеми заглушаваше дори и басовете. Феновете знаеха текстовете наизуст! Следвайки ритъма с тяло, декламираха текста единогласно! Уау, това се казва лоялна публика!

С толкова емоции ми е трудно да подредя кое кога и как се случи след това. Подадоха ни едно, две парчета за задоволяване на очакващите ни души и направиха своето официално представяне с поздрави към България и разбира се Люлииииииин, бейби! Сигурен съм, че всички люлински, и не само люлински присъстващи, оцениха момента, в който казаха …we are happy to be right here in the hood…последвано от инструментала на Secretz Of War. Последва раздаване на макс, още по-любими парчета. Почувствах се все едно гледам режисиран клип от някое гето на хиляди километри от тук, само че на живо. Неописуемо gangsta!

Kакво се случи по-нататък… си запазваме правото да спестим, щото и ние сме хора…

В заключение ще добавим само че дори и когато бирата свърши, THE OUTLAWZ продължиха да ни зареждат и някак не ни оставяха дори да си и помислим за напускане на купона в Люлин… Тъкмо така го чувствахме, тъкмо така го искахме.

[media link=https://www.youtube.com/watch?v=URm8jRpnPpg&feature=youtu.be]