The EXCLUSIVE Halloween

The EXCLUSIVE Halloween

Вятърът задуха, листата изпопадаха, заваля ни и сняг. Затъркаляха се тикви по улиците, което значи, че е краят на октомври и е време за Halloween. Не сме католици, но с радост очакваме всяка година времето, в което ще се маскираме като: Папата, Жената Котка, мед. сестра, проститутка aka ковра, The Anonymous и всякакви производни идоли. Или просто в обичайната форма на софийски пастети.

Месец преди Празника, злите сили започнаха да „нашепват“ за нещо ново, нещо различно и непознато. Нещо Exclusive -но. Нещо… нещо, което не се е случвало в България скоро, а може би и никога. Нещо, което внесе светъл лъч надежда в тази мрачна нощ. Говоря ви за пилотното парти на чисто новата промоутърска организация The Exclusive. Ентусиасти, решени да променят парти стереотипа в България, внасяйки свежа европейска мисъл. Достатъчно говорят сами за себе си, чрез line-up и организация. Причината, поради която всички сме така екзалтирани, разбира се е, че на гости са ни Mladen Tomic и Sinisa Tamamovic за един брутален четири-часов b2b set.

Mladen и Sinisa са едни от най-популярните балкански артисти, прославени в цял свят. Родени са в Босна, в малкото градче Баня Лука.Кариерата има започва през 1999 година, организирайки локални партита. Повлияни от големия им успех, създават собствен лейбъл- Night light records, за да издават собствената си продукция. За щастие не се ограничават само с това. Техни парчета и ремикси са издавани за едни от най-мощните и влиятелни лейбъли в техно индустрията, като Sci+Tec, OctopusTerminal M, DRUMCODE, Minus, Suara, Plus 8, Definitive recordings, Form, Phobiq и много други.Пускали са на едни от най-големите фестивали по света, като EXIT Festival, Miami WMC, Kazantip, Soul Tech, Stereo Sunday…Стилът им варира от „подскачащо“ groovy техно до дълбок и мрачен, минималистично-хипнотичен тек, с трайбъл и прогресив елементи, каращ те да изпаднеш с музикален вакуум.

(сега по същество)

София е залята от всякакви нечувани и невиждани изроди. Нощта е покрила всичко, злото е навън и е плъзнало по улиците! В неистов страх се отправяме към убежището ни за вечерта – зала Христо Ботев. Часът е някъде около 23:30-00:00.Наближаваме „бункера“, който е окупиран от всякакви създания. Навалицата е страшна. За щастие влизаме през VIP зоната бързо и безпроблемно.Развълнуван съм… Това е първото ми Halloween парти в зала.

alС присвит стомах и понастръхнал от кънтежа, нямам търпение да вляза вътре…Вътре сме… Сцената е голяма. Разположението й е нетипично. Позиционирана е пред седалките. Огромни видео стени приковават вниманието, 3D тикви се зъбят от тавана, залата все още не е пълна, а музиката на Gabiel Del е чудесна за подгряване на обстановката. Няма как да не обърна внимание на внушителната sound система-огромно количество бас и тонколони, които едва сега „загряват“. Поизгубени във freak шоуто и унесени от танцувалният tech, позабравихме за какво всъщност сме тук. Почти стана време за headliner-ите на вечерта.

Бързо се прегрупираме. Запасяваме се с боеприпаси, отвара против вещици и се отправяме бързо, бързо към средата на „бункера“. Време е за начало на танцовото заклинание за борба със злото. Почти 02:00 часа е… На сцената вече може да разпознаем Mladen и Sinisa, които подготвят техниката си за предстоящата back2back церемония. Залата вече е изпълнена почти до краен предел. Танците са във вихъра си, съдейки по набръчкания балатум (който този път се вписваше идеално в тематика на вечерта 🙂 ).

Музиката започва да забавя темпо и мощ, което е сигурен признак, че всичко е готово за кулминацията на вечерта. Последни стенания и след тях тишина… И мрак. Виковете и ръкопляскането говори, че всички знаят какво ни предстои. Започва се… Изведнъж басът изпълва цялото пространство, гони въздуха и предизвиква вакуума.

Босненците подкарват своята совалка, която ще ни отведе далеч, далеч от тук. Звукът чувствително се повишава, а балканските ни братя започват тяхната вуду приказка. Зазвучава брутален, мрачен и унасящ те tech. Сякаш излизащ от кутията на Пандора. Страховита, непримирима и хипнотична музика, имаща за цел да прибере и да ни защити от всички тъмни сили плъзнали по Света. Двамата герои разменят позициите си на фронта. Сражават се поотделно и заедно. Демонстрират най-доброто от бойните си умения. С напредването на битката между „Доброто“ и „Злото“, музикалният им арсенал зпочва да става все по-могъщ и по-могъщ. Хипнотичният тек, преминава към гръмко и бомбастично техно. Музиката се сипе върху нас като градушка в София, а ние нямаме нищо против. Времето напредва неистово, а битката е в разгара си. Sinisa и Mladen не оставят празно пространство в залата. Наслагват все повече баси линии и звуци… Космосът е слязъл при нас. Вакуумът е обгърнал Христо Ботев до непробиваемост. Злото остава навън, а ние сме преродени и пречистени вътре, под опияняващите звуци на босненците.

Четири-часовият ритуал е към своя край. Всички сме привидно в залата, но всъщност левитираме далеч, далеч… Включително и балканските ни братя, които пресрочиха времето си с почти половин час. Сутринта вече е в разгара си. Злото почти се е прибрало в земните недра. Това не е краят. След тях е време за още един представител на българската сцена-Shoker. Той  довършва започнатото, но за съжаление времето е напреднало и не успяваме да чуем целия му сет.

Равносметката: Първото ми Halloween парти бе на първото парти на The Exclusive, на което бяха за първи път в България Mladen Tomic и Sinisa Tamamovic. Много първи неща за една вечер-прекрасно. Според моето скромно мнение, това парти „удари“ в земята всички други организатори и събития, с традиции в Halloween вечерта.

Нека им пожелаем успех и много и все по-добри събития.
Благодарим!

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=KLpjzcjHgAE]

Вижте също и: