The Allergies: Няма живот без музика

The Allergies: Няма живот без музика

The Allergies са най-фънки бактериите, развиващи се през последните 3 години, които масово заразяват т.нар. “party people”. Чувствай се поканен за ритмично алергиране на 28 април в club Terminal 1. Причинители са британските DJ-и Rackabeat (Chai Wallahs) и DJ Moneyshot (Solid Steel). Ето как отговарят The Allergies за действията си пред фокалното огнище на алергиите DJambore.com.

zloNEdej: Здрасти Chai Wallahs. В какво настроение си в момента? Опиши го с една песен.

Rackabeat: Здрасти! ЕДHА песен? OK, какво ще кажеш за Skeewiff “Rock da house”? Това ще ускори пулса ти!

Определено раздвижва! Доколкото слушам всичко около The Allergies е фънки. В София фънкът винаги е бил на мода, не само в начина на обличане, но и в стила на живот на хората около мен. Ако отида в родния ви Бристол, как трябва да се облека, за да съм фънки. 🙂

За да изглеждаш фънки в Бристол трябва да включиш в облеклото си фестивални дрехи и ежедневни ризи на готини напушеняци. Можеш да се снабдиш с подходящи тениски от Stüssy и от мърча на Jalapeno records – това е нашият лейбъл, който толкова обичаме. Другият вариант е да излезеш с дрехите, с които си преспал миналата вечер. 🙂

Новата ви песен Love That I’m In е връхта! В нея пак участва Andy Cooper. Какви други колаборации планирате за втория си албум?

Mr Cooper пали много тракове в новия албум. Освен, че написа текста за Love That I’m In, той участва и в B-Boy battle banger, Buzzsaw, Disco groover, Main Event, както и в пилотното парче за албума It Won’t Be Me. Той измисли и текстовете за парчетата Northern Soul monster, Entitled to That, включващо същия вокалист от Love That I’m In

Видеата ви са точно толкова готини, колкото и музиката в тях. Последното (Love That I’m In) мирише отвсякъде на 80-те. Мислите ли, че тогава е бил апогея на фънка? Какво се е променило от тогава? Какви нови артисти трябва да следя?

От късните 60-те фънкът си е номер 1, но златните му години, определено са 70-те. 80-те поддържат живеца във фънка, но и привнасят нови елементи като буги и рап звучене, на които наблягаме и в Love That I’m In.

За нещо силно и ново трябва да следиш лейбълите Jalapeno, Tru Thoughts, Truth & Soul, Stones Throw, Jazzman и Daptone. Хората във фънка са Charles Bradley, Lack of Afro и Lee Fields – те винаги ще бъдат актуални.

А как вие се вдъхновявате да създавате парчета?

Вдъхновение намираме всеки ден, навсякъде. В студиото, в клуба. Навсякъде, където се чува фънк и има енергия. Няма друг начин…

Каква яка денс стъпка ще ни покажете по време на партито в club Terminal 1?

Moneyshot може да се пробва с “Running Man”, докато аз предпочитам “The Whop”.  И в двата случая ще импровизираме. 🙂

Ако не бяхте музиканти, с какво щяхте да се занимавате?

Сигурно щяхме да си седим вкъщи, оплаквайки съдбата си! 🙂 Без музика няма живот. Ще ви го докажем, когато се видим в София на 28 април!

This post is also available in: en