Земетресение ли ни залюля, или просто Testament

Testament

Земетресение ли ни залюля, или просто Testament

11 август. Стотици фенове са готови да превземат зала „Универсиада“ и да отдадат енергията си на американските трашъри Testament.

автор: Ася Лазарова

снимки: Йосиф Милчов

Testament се завръщат след осем години в България, а концертът в София е част от турнето на бандата в подкрепа на двойният им лайв албум “Dark roots Of Thrash”, който бе издаден през есента на 2013 г. Bългарските фенове ще чуят и видят легендарната банда в уникален състав – Chuck Billy (вокал), Eric Peterson (китара), Steve DiGiorgio (бас), Alex Skolnick (китара) и Gene Hoglan (перкусии).

Пропусквателният режим върви бързо и гладко, бира се продава на всяко кьоше в залата, а мърчът е доста оскъден.

DownslotDownslot е българската банда, избрана да подгрява Testament. Групата е създадена през 2008 г. и до момента има един издаден албум „God Is War„. Момчетата представят стегнат сет и въпреки лошия звук позагряват все още малката тълпа фенове. Подкрепете българското и си купете техен диск, няма да съжалявате.

На сцената са поставени декори, изобразяващи средновековен замък. Визията се подсилва от ефектно осветление, а публиката е екзалтирана. Всичко необходимо за едно прекрасно представление е налице.

Точно в 21 часа с Rise Up (парче от последния албум на Testament) започва едно професионално изнесено шоу, за нещастие на фона на ужасяващ звук. Битката с лошото озвучаване продължава с The Preacher и More Than Meets the Eye…

Chuck Billy е приковал погледите на всички присъстващи към себе си. Индианският вожд раздава цялата си енергия, цялата си емоция и страст на феновете. Първият съркълпит се заформя по време на избухващата Native Blood. Следва True American Hate и на глухите им става ясно защо Alex Skolnick е един от най-добрите китаристи в света.

Testament не ни оставят да отдъхнем и ни забиват с класики като Into the Pit, The New Order, Practice What You Preach. Мачкаща агресия, подивели китарни ритми, чудовищен бас, барабанен погром. Гледам тези легенди на живо и донякъде измивам издевателството над тъпанчетата си. Но все пак – отиваме на концерт не само да видим любимите си музиканти на живо, а и за да слушаме музика…

След кратка тишина идва ред на биса с D.N.R. (Do Not Resuscitate), Three Days in Darkness и The Formation of Damnation, на която Chuck Billy разделя публиката на две, като я приканва да се впусне в wall of death.

Последни акорди, мрак, тишина и очакване за нова среща…

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=pt-B_NczlxY]

 

 

Вижте също и: