Techno ~ Update. Bill Patrick.

Bill Patrick

Techno ~ Update. Bill Patrick.

Здравейте, прЕатели!

Този петък раздрусахме в ритъм в разполагащата за техно партита индустриална среда на FABRICA 126. Говорим си за Update ~ Bill Patrick ~ . Супер партито с много позитивна обстановка и без излишни хора (е, може би с леки изключение – група английски батки, които искаха да си купят всичко от всички, защото могат и им е евтино, но това са бели кахъри – б.а.).

techno

Партито протече общо взето според реда на официалния Time table, а ние влязохме в ритъм някъде около 01:00, тъкмо за сета на Avgustin в голямата зала, където атмосферата тъкмо се задвижваше в правилния mood.

timeБойлера закъкри… Нещата плавно отиваха натам, накъдето трябваше да отидат. Но, за да не бъдем едностранни и масови, решихме точно в този миг (02:38) да отскочим до малката зала, aka Room 2, където Factuaw радваше отбраната публика с по-хаус денс техно със „замотани танцувални груувове и рифове“ (по наши думи тогава – б.а.). Като цяло, тук е мястото да отбележим, че малката зала, въпреки леката и недооцененост (понеже не е „голяма“, нали), цяла вечер предлагаше интересна звукова алтернатива, на случващото се в голямата зала. За който не беше отишъл само заради Bill…

Въпреки това обаче, часът си стана 3 (am) и зад миксерите и грамофоните съвсем очаквано застана Bill Patrick от Ню Йорк, понастоящем живеещ в Берлин – гвоздеят на вечерта!

„В Америка, по-точно в Ню Йорк, Бил Патрик е човек с високи отличия… Още откакто диджейства в клубове като The Limelight, Vinyl&Arc, той пленява сърцата ни. Да не говорим и за това, че е един от основателите на прочутите Robots партита, както и че ни забавлява със седмично издание по Robot radio, чийто духовит и привлекателен водещ е самият той. В света на електронната музика всеки има по история за нашия приятел Бил Патрик. Някои от тях са забавни, други тъжни, дори трагични, трети са съмнителни, но накрая на всяка история или всяка среща с този полубог, искате още и още.

billПрез 2008, това митично същество, което по случайност се преродило като човек, се установява в Берлин. Защо? Малко са тези, които знаят. Някой смятат, че е в търсене на пари, други – че е от себеомраза, но тези във вътрешния му кръг, казват, че е било, за да е по-близо до тях. Самият той заявява, че е, за да предизвика европейското душевно състояние и това колко сексуално активни, като единен народ, могат да бъдат” и така нататък – думи на Сет Трокслер.

След тази кратка интродукция, може би е уместно да ви разкажем малко повече за сета на Bill и цялостната атмосфера в голямата зала на “Фабриката“. Звукът можеше да се определи като “яко tech” с всевъзможни леки стилови залитания, което не беше точно това, което първоначално очаквахме. По-хубаво и по-парти беше! Nu-Romantic-ът полу-бог, преместил се в Европа (Берлин) „за да предизвика европейското душевно състояние и това колко сексуално активни, като единен народ, могат да бъдат“ ни държа hype-нати и енергични, мацките – усмихнати, пичовете – също, без скърцащи със зъби нервни люлински батки и прочие. Абе, красота!

Тъкмо в този мига обаче, отново отскокнахме към Room 2 сет-а на Lentoff, жадни за нещо различно и… малко спокойствие откъм хора. Не че те ни пречат, просто понякога се пренасищаме. However, партито в голямата зала си вреше с пълна сила, а миксерите след Bill Patrick бяха окупирани (във възможно най-добрия смисъл) от неуморния Peppou (или по-точно човекът със сет, каращ ни да танцуваме неуморно до 8, 8 и нещо – б.а.). По откъслечни спомени Peppou ни „разкърти с диско-класики, яко rave styilin‘, baby“ и после… бяла тишина. Не, тишината не беше бяла, а по-скоро пурпурна, и не точно тишина, тъй като градът вече се бе събудил, а ние снощните бавно напускахме клуба, отдалечавайки се на групички, едновременно уморени и еуфоризирани, и весели, и замислени, даже леко меланхолични. Партито свърши към 8 и нещо, а дали е имало афтър после, никой не знае. А и да знаем, няма да ви кажем. 🙂

Лека нощ!

 

 

Вижте също и: