Задава се супер шоу З-З-Зигет. Sziget 2014.

Sziget 2014

Задава се супер шоу З-З-Зигет. Sziget 2014.

Периодът ще е жегав (предполагаш колко задушлива, но прекрасна ще е Будапеща между 11 и 18 август), мястото пак е Островът на свободата, а разцепването ще е на ниво.
Заслужава си да се дотътрим в Будапеща за 21-вото издание на Sziget, за да се наслушаме и нагледаме на:
Queens of the Stone Age, Placebo, Klaxons, Stromae, Calvin Harris, Imagine Dragons, Bastille, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Jake Bugg и London Grammar.
Какво по-хубаво. Ще има и още, и още. Организаторите обещават да обявят и други любими артисти скоро, които ще кацнат на Острова на свободата, за да забъркат дотътрилите се дотам цветни хора във вихрушка, която някои си спомнят от култовото супер шоу Не-е-е-е-евада. ОК, сравнението не е уместно, но усещането за Sziget 2014 вече освобождава всякакви напрежения и съмнения за пропускане на тазгодишното топло цунами.

Продължаваме да следим изкъсо, макар и от далече, обстановката и кръжащите хеликоптери над Sziget 2014, за да си разтуптяваме сърцата предварително.

Малко факти за мащабите на Sziget 2013:

Присъствалите за 7-те дни на събитието са били общо 362 хиляди души. Сцените са били 54, разположени на площ от 76 хектара.
Фестивалната зона е била изградена от 7500 работници в продължение на 3 седмици. Блестяло е над 30 километра специално осветление, а Sziget-ци са били обслужвани от 400 медицински специалисти, 1200 охранители и няколко стотин полицаи.
Най-голямата сцена на острова е била палатката A38, разположена на 5 000 квадратни метра.
Sziget 2013 е радвал посетители от 69 страни и изпълнители от 52 държави. Най-екзотичните участници и музикални фенове дойдоха от Австралия, Аруба, Аржентина, Бахрейн, Етиопия, Гамбия, Индия, Кения, Пакистан, Мали, Сингапур, Южна Африка, Уругвай и Венецуела.

Сред изпълнителите, участвали на  Sziget 2013 бяха David Guetta, Franz Ferdinand, Blur, Regina Spektor, Empire of the Sun, Nero, Mika, Editors, Alex Clare, Bat For Lashes, Chase & Status, Nick Cave, Flogging Molly, ZAZ и Bad Religion.

Sziget Festival 2013 Official Aftermovie

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=q9aI6PaybRk]

Вижте също и: