Возил ли си се на Запорожец? А излитал ли си от Терминал 1 с Андрей от 5’NIZZA?

Sunsay

Возил ли си се на Запорожец? А излитал ли си от Терминал 1 с Андрей от 5’NIZZA?

SunSay елементи (Андрей Запорожец, Сергей Клевенский и Роман Кучеренко) се носеха live в нощта на 12-ти ноември, за да пречистят всичко живо в Терминала. Live.

Sun, Say what?

Sunsay e “украинская фьюжн-фанк-рэгги группа, основанная бывшим лидером и вокалистом 5’nizza Андреем Sun Запорожцем”. Май превод е ненужен. 🙂 Нужно е единствено слушане. И то задължително LIVE.

Реейки се в дневната светлина (или по-скоро сумрак) на постконцертното нет пространство, размишлявам за безсмислени значения. I’m feeling lucky.

Какво е Запорожец?

  • „Запорожец“ (на украински Запорожець) е марка на произвеждани в съветска и постсъветска Украйна малолитражни автомобили от 1960 до 1994 година.
  • Александър Владимирович Запорожец (на руски: Алекса́ндр Влади́мирович Запоро́жец) е руски психолог, действителен член на АПН СССР (1968), доктор на педагогическите науки (1959), професор (1960).
  • Андрей Запорожец (Sun) (05 септември 1979 г., Харков, Украинска ССР или УССР) – украински певец, изпълнител на музика в стил фюжън, фънк и реге. Лидерът на рок групата SunSay. През 2000 г. заедно със Сергей Бабкин създават групата 5’Nizza (Пятница), просъществувала до 2007 г.

Много „С“- та станаха. Общото между трите „понятия“? Че са създадени в СССР и изразяват психологията на времето, което обитават.

Не съм се возила на Запорожец, но споменатите SunSay елементи, заедно с причинно следственото присъствие на припяващата Антонина Бадулина, ме вдигнаха във въздуха. Мен и още около 400 души, които отлетяха от/в Терминала, за да потънат в различно пространство. Атмосфера на пречистване с душевни намеци и заигравки от Сергей Клевенский, подклаждани от струнни намеси и политане върху мимиките и гласа на слънцето – Запорожеца SUN. За да се появи Андрей на терминалната сцена, беше изпълнен и подгряващ ритуал от Zafayah, Yoko и Sensei, наречен/обречен на „Слънце мое“. И Ямайка, и SunSay не бяха толкова далече, напротив – на една ръка разстояние. 🙂

Реенето ми за деня приключи със слънчеви спомени, а тази вечер пак ще Долетим. И ще разберем, че дори да не сме се возили на Запорожец, дори да не познаваме догадките на СССР психолозите, ще си останем войници.

Ам э солджа, ам э солджа,

Ам э солджа, ам э солджа,

Ам э сол-джа, сол-джа,

Сол-джа-джа

[flickr_set id=”72157649265441342″ max_num_photos=”50″]