Съхранение в тишина. Сън в съня…

Съхранение в тишина. Сън в съня…

…или как се усеща в шумния лабиринт без думи

Четеш: СЪН В СЪНЯ / концерт – лабиринт за спящ оркестър. Хм, сънувам ли?, премисляш си. Хем сън (и то сън в съня), хем концерт, хем лабиринт, хем оркестър (и то спящ).

Какво ли ще е пък това? Веднъж вече беше омагьосан насред Острова на тишинавтите около Беглика и затова с нетърпение искаш да се пренесеш и през зимата в Института за изследване на тишината… И като изследовател, жаден за DJambore.com и гладен за прослушване на концертно-оркестрални понятия от третия вид, запрашваш към бизнес сградата с въртеливо име и фасада – Vertigo, за да сънуваш… наяве.

Научно погледнато „СЪН В СЪНЯ / концерт – лабиринт за спящ оркестърпредставлява интерактивен спектакъл, осъществен при срещата на спонтанната live trance музика с метода на театъра на сетивата. Думите си бягат наляво надясно, а Театърът на сетивата намира смисъл не, ако е разчетен, а ако е разигран. Ето защо, скачаш от сън в съня и заключваш думите си в цветен куфар.

Оттам нататък пътешествието те хвърля неподготвен през пространства, отключващи мрака и мълчанието, чрез звуци. Виждаш фантастика от 90-те през осцилоскопа на какавидите. А една от тях става на пеперуда, за да запърхате заедно над звуците, генериращи извънземен живот. По време на Пътя участваш в следствия:

За да преродиш музиката в тишина, използваш сетивата си.

За да свириш с оркестъра, сънуваш кошмар.

За да заспиш, изключваш лампата и се отдаваш на невидимия друг.

Доверяваш се единствено на тук и сега, отдавайки се на логическа vertigo лабилност.

Преди да се събудиш разбираш, че няма никакви птици, никакви страници, никакви книги. Няма рязък преход към будното – никакво щракване или стряскане, а единствено… Превъплъщение от сън в съня.

Отпивайки от топлия чай и поглеждайки през синхронните прозорци на Vertigo, още не си сигурен какво точно си преживял. Световъртежът беше ли прозрачен? Случи ли се? Когато звуците са невербални, съзнанието се пречиства.

Нежност, шуркащи обелки от бонбони, мраморни маски и душевно бъркане навътре. Чаят свършва. Излизаш от Vertigo-то и тишината вече е покълнала – сънят в съня отдавна е започнал, само че този път му се отдаваш… Напълно…

Предстоящи сънища – на 28 и 29 януари. Повече информация ТУК.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!