Stay Alive with Jose Gonzalez

Stay Alive with Jose Gonzalez

Слушайки Stay Alive, си представих, че влизам под косите на Jose Gonzalez и го убеждавам да ми изпрати писмо по гълъб преди концерта в София. Лично. Само за мен. Затворих очи, а писмото вече било паднало на възглавницата ми. Отварям и чета: *

Здрасти,

казвам се Jose Gonzalez, ама само родителите ми са аржентинци. Аз съм швед (не, че ми личи) и Гьотеборг е топъл през лятото. Сигурен съм, че там ще ти хареса…

На 37 съм и композирам, свиря (на китара, но си експериментирам и с разни други дрънкулки) и пея. Това ме съживява. За да се поддържам във форма, си имам и банда – Junip (сигурно си слушал Line of Fire), а за да „няма празно“ композирам филмова музика.

Живецът го предавам на другите и чрез три албума (засега). Последният дори излезе тази година. Сещаш ли се за Open Book? Наричам я песента „помогни си сам„… Това е моят начин да накарам хората да преодолеят загуба, да останат живи.

Иска ми се, когато ме слушаш да се замислиш… дали не си се изгубил? После да се отпуснеш назад, отдавайки се на усещането, че само загубените могат да се носят в спокойния тембър на самопознанието. Носил ли си се натам?

Аз си се нося постоянно, а целта ми е да те повлека и теб в емоцията. Музиката, която създавам е като куфар с инструменти, които могат да не свършат работа при всички развалени хора, но поне могат да „поправят“ някой тук и сега.

Айде стига приказки, и то на български. Искам да свиря, а не да пиша. Гмуркам се и изчезвам.

Ще се видим в понеделник…

Твой (вече),

                                Jose

*Нужно ли е да се уточнява, че „писмото“ (изпратено по гълъб) можеше да е от Jose Gonzalez, но е избълвано единствено от болното подсъзнание на автора?

Истината е (някъде там), че можеш да слушаш изпълнителя на живо в София на 9.11.2015 г. в студио Орфей.

https://www.youtube.com/watch?v=zHGnWdwi940

Вижте също и: