Spens: Един творец трябва да има послание, без значение какво е то

Spens: Един творец трябва да има послание, без значение какво е то

Приглушено обстрелване на Spens с няколко въпроси от серията А ти кой си, къде си?

anna: Здрасти пак на вълните на джамборе-то 🙂 . Последно те чухме при Сашо в пролетно издание на DJambore.com по радио Реакция… Там казваш, че вече важи правилото имам студио – нямам мечта. Как тийнейджър в тез времена, който се кефи да рапира, може да си върне мечтите?

Здрасти, да, помня го това гостуване, но един тийнейджър няма как да си връща мечтите, според мен. Той тепърва трябва да намисля нови, и нови мечти, освен ако не е за 7-ми път в 8-ми клас… 🙂

Миналата пролет организирахте редица хип хоп батъли из цялата страна…

Не от миналата, а от последните три години ги организираме и се радвам, че има желаещи, но най-абсурдното е мисленето на някои младежи, че са толкова талантливи, че няма да си покажат уленията фор фри, т.е. трябва нещо насреща.

Таланти! А иначе кои бяха най-значимите хип хоп случки за миналата година?

Няма да конкретизирам. Имаше достатъчно нови тракове и концерти и участия… Но най-много ме кефи как като излезе последният трак ФAVRповечето ви колеги погледнаха на другата страна. Въобще не ги е страх от шефа! Ха-ха-ха!

Възприемаш ли се като рапър с мисия? 🙂 

Най-простата и важна мисия на един творец е да има послание, без значение какво е. Както ми каза скоро една девойка: Благодаря ти, че не правиш “кухи” песни. Това за мен е абсолютно достатъчно.

 

spens2Ти си ветеран на хип хоп сцената в България. Можеш ли да опишеш как се промениха нещата на тази „сцена“ от 90-те години до момента? Ако перифразираш през 2016 г. „Ти навярно си прав, че да пушиш е за срам…“, с кой глагол би заменил „пушиш“? 

Ами, промениха се във всички сфери. На сегашните политици на плочите ще им пише: Каквото направих, го направих за мен и родата, а не за мен и народа ми. Така че най-вероятно ще е: Ти навярно си прав, че да си национален предател е за срам, ама к’во ти дреме нали взе пендара….

На 27-ми февруари в Sofia Live Club “СССР представя един взривоопасен лайв: Spens Live Band, Beloslava, Di4o & Goodslav”. Какво сте подготвили като снайперисти, за да избухнем групово? 

Чак като снайперисти! 🙂 За мен тази приказка приключи в далечната 2005 г. Оттогава, повече от 10 г., съм СССР – Сам Съм Си Рекърдс. Иначе, да, в Sofia Live Club, повтаряме концерта, a този път ще се включат Белослава, Дичо и Гудслав. Заповядайте на 27.02.!

Ще, ще… Всеки път.