Спечели билет за концерта на Strauss Capelle Vienna в София – изтекла игра

Спечели билет за концерта на Strauss Capelle Vienna в София – изтекла игра

На 1 декември можеш да чуеш на живо единствения по рода си оркестър, основан от самия Йохан Щраус през 1843 г. Strauss Capelle Vienna обикаля по света и разпространява музиката на великия композитор, като има повече от 3000 представления през последните 40 години на най-престижните музикални сцени. Отпуши уши предварително за хубавата музика и спечели покана за концерта от DJambore.com. Ето как:

Как мога да спечеля?

1) Харесай DJambore.com във Фейсбук

2) Изпрати имейл на all@DJambore.com с трите си имена, телефон за обратна връзка и с отговор на въпроса: „Приблизително колко произведения ще изпълни Strauss Capelle Vienna на 1 декември 2018 г. в НДК?”. Правилният отговор е тук.

Който вече е харесал Фейсбук страницата на DJambore.com, трябва само да изпрати имейл на all@DJambore.com с контактите си и отговор на въпроса.

Какво мога да спечеля?

Всеки, който е изпълнил условията през посочения период на играта участва в томбола за една от двете единични покани за концерта на Strauss Capelle Vienna на 1 декември 2018 г. в НДК.

Кога разбирам дали печеля?

Печелившите обявяваме на страницата ни във Фейсбук и под тази публикация на 28 ноември 2018 г.

Екипът на DJambore.com ще се свърже с късметлиите на посочените от тях телефони, за да уточни получаването на наградите.

Период за участие в играта: 21-27 ноември 2018 г.

Повече за събитието:

След смъртта на Йохан Щраус-баща през 1849 г. синът му Йохан Щраус поема оркестъра. За да може да откликне на големия интерес за участия и едновременно да работи на различни места, Strauss Capelle се разделя на три по-малки оркестъра, разпределени между тримата наследници на династията Щраус, които изпълняват с едно и също име. Така Йохан Щраус-син обикаля в САЩ, Йозеф Щраус в Санкт Петербург, а Едуард Щраус остава във Виена.

След смъртта на Йохан Щраус-син през 1899 г. оркестърът се спира дейността си за известно време, за да се събере отново през 1977 г. и да продължи традицията на Strauss Capelle – единственият наследник на оригиналния оркестър на Йохан Щраус-баща. Днес оркестърът Strauss Capelle Vienna с гордост представя най-известните творби на семейство Щраус по света.

Сред тях, разбира се, са и произведенията, които Strauss Capelle Vienna ще изпълнят на родна сцена, като „Радецки марш“, оп. 288, композиран от Йохан Щраус-баща и посветен на фелдмаршал Йозеф Радецки. От маршовете ще чуем още „Египетски марш“, оп. 335, „Персийски марш“, оп. 289 и др.

ВЕРНИЯТ ОТГОВОР е около 20 произведения, а печелившите са: Боян В. и Горанка П. Честито!