SOFIA RAVE 2018

SOFIA RAVE 2018

Здравейте, прЕатели! И този предпразничен пролетен сезон не стартира без едно, та дори и повече големи техно-събития, които ние, от екипа на любимото ви онлайн секси музикално издание, просто нямаше как да не посетим. Говорим си за SOFIA RAVE – 18 часово събитие с дневна и нощна програма, организирано от Kontrol Ground и Conjure, които свикнахме да виждаме все по-често в нощния афиш на любимата ни столица.

Накратко, събитието бе организирано и тематично разделено на две части:

Kontrol by DAY, със следния лайн ъп:
16:00 – 17:30 Zett Feral b2b Maríco
17:30 – 19:15 Vinicius Honorio
19:15 – 21:00 Layton Giordani
21:00 – 22:45 Enrico Sangiuliano
22:45 – 00:30 Dense & Pika
00:30 – 01:15 Balthazar & JackRock, които за жалост пропуснахме

и Conjure by NIGHT, което реално посетихме:
01:15 – 02:00 Zett Feral b2b Maríco
02:00 – 03:45 Fatima Hajji
03:45 – 05:30 Dax J
05:30 – 07:15 Perc
07:15 – 09:00 AnD
09:00 – 10:00 Balthazar & JackRock

По непотвърдени данни пристигнахме в зала Универсиада малко преди края на сета на Zett Feral b2b Maríco (01:15 – 02:00), които нямахме време да преслушаме и оценим по достойнство и качество, тъй като малко след 02:00 бяхме логично засмукани от звука и присъствието на испанката с арабски корени Fatima Hajji. Повече за нея можеш да чуеш в YouTube и SoundCloud каналите и, които ти препоръчваме да последваш (ако се кефиш на истинско техно), както и в официалния й уебсайт. Фатима ни изпоти на кристали и потопи в топли и студени вълни с неподправен хард техно звук (доказателствата – тук и тук), който очаквахме да не спира да градира. И така до 4 без малко am, когато зад пулта застана роденият в Лондон, но подвизаващ се в Берлин DJ и продуцент Dax J. От инфото, което намерихме за последния, разбираме, че е отраснал под влиянието на UK Jungle, Drumm n Bass и Garage жанровете, слушайки дръменбейс герои (или злодеи?) като Goldie and Bad Company. Едва на 15 години Dax J стартира DJ кариерата си в пиратско радио, миксирайки предимно ДнБ и джънгъл, а страстта си към техното логично открива по-късно, след едно лято в Ibiza. Ех… Повече за Dax J – тук, в SoundCloud профила му и в този специален сет за Mixmag. С две думи – супер пичага, още повече и понеже и ние не крием афинитета си към джънгъл, гаридж, ДнБ и въобще UK сцената и звученето. Кратък видео тийзър от сета на Dax J с кофти качество – тук и тук. So far so good…

Към 05:30 музикалният контрол премина в ръцете на Лондонският техно-злодей – Perc, чийто сет сякаш не стартира безпроблемно. След няколко секундна пауза, която не можахме да разберем дали бе предизвикана от техническа неизправност или нарочно, за да нажежи умовете и сърцата на феновете, Perc ни ,,подпуха‘‘ (или може би ,,зачатка‘‘) с неподправен модерен техно звук и така докъм малко след 7 am. За пропусналите – видео, както и в bandcamp профила на Perc, където могат да се чуят доста интересни и нестандартни проекти.

Малко след 7 ни се стори, че дочухме лек дъбстеп или брейкбийт в сета на AnD, пристигащи от Манчестър, Обединенотто Кралство. Повече за това, което сте пропуснали ако не сте били в Зала Унивесиада в нощта на четвъртък срещу петък – на видео 1 и видео 2, които заснехме за вас, макар и с кофти качество, следвайки максимата – по-добре да има, отколкото да няма.

По непотвърдени от авторския ни екип данни, партито е продължило със сет от нашите надежди в бранша Balthazar & JackRock до към 10 часа, когато ние за жалост обаче вече отдавна си бяхме тръгнали.

Чао и до следващия път прЕатели!

Вижте също и: